За втори път пореден победихме и поотделно и заедно нашите основни опоненти, заяви на пресконференция Бойко Борисов.

Свързани новини

05.04.2023 12:00

Искаме редовно правителство: Борисов

Видян 2610 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единственото, което трябва да излъчи това НС, е редовно правителство”, настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първия официален брифинг на партията след изборите. Той обяви, че лично ще преговаря с всички партии за съставянето на редовен кабинет.


"По време на кампания се чертаят разделителни линии, иначе всички ще са еднакви. След изборите в демократичния свят, ако на една партия не стигат гласове, се правят коалиции”, посочи Борисов.


"Аз влизам депутат, защото ме принудиха с тези въпроси. Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите с колегите, за да знам кой носи отговорност", обяви още той.
„Наши естествени партньори са в зоната на подкрепящите Украйна, влизането в Шенген, подкрепят процеса, който оставихме малко недовършен - чакалнята на еврозоната. Сега може спокойно да го направим”, загатна лидерът на ГЕРБ.


“Ще поканим всички партии, които народът е изпратил в НС. Най-стабилно ще бъде коалиция между големите партии. Това съм го казал преди изборите. Но втората партия, ако не подкрепи първата, народът ще я накаже. И г- н Кирил Петков го каза", коментира Борисов.


По думите му всички разговори за политики минават през редовно правителство. "Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет", категоричен бе Борисов.


Напомняме, че от ДБ вече загатнаха евентуално общо управление с партията на Борисов, а партньорите им от ПП засега отхвърлят подобен сценарий. “Вотът на гражданите ни казва за пореден път, че ще се наложи да се научим да водим разговор, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов веднага след изборите -Демокрацията е разговор между несъгласни.


“ПП няма да подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ”, обяви на свой ред Асен Василев, с което показа, че в Доброто явно има разногласия. От коалицията ще представят обща позиция в петък.


"Нормално е, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблемите, а не да казват, че са им важни местните избори”, настоя на брифинга на ГЕРБ Борисов. “Който си прави тънки сметки, че ще хейти, докато вадим държавата от калта, в която затънахме... Те обричат общините на гибел. Нека си поставят условията, да ги обсъдим. Това се очаква от отговорни партии. Ние ще направим правителство, но отговорността за нестабилността ще е тяхна. Ако има друга работеща коалиция, те ще загубят и по места", прогнозира той.


"Ако иска и президентът Румен Радев да участва, ако мисли, че има министри. Аз съм практик. Ако искаме приемственост, слагам и това на масата. С Възраждане ще говорим сериозно. Със 102 хил. им е нагоре резултатът", посочи още Борисов. Той отбеляза и ръста в броя на гласувалите за тази партия висшисти. "Никой няма право да им омаловажава резултата. Трябва да работим с всички, които са избрани", заяви бившият премиер. Той обясни, че няма да отговаря на въпроси, защото "дума при така наранени би огорчила още повече".


"Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Да загубят партиите ни, но да спечели държавата. На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи. При правителство ще се приемат всички реформи. Това съм го обещал", заключи Борисов.
Той отговори на въпрос и за евентуалния импийчмънт, който предложи по-рано Атанас Атанасов от Доброто. "В този хаос, в това неразбирателство между партиите, да ударим единствената институция, благодарение на нея държавата не се е разпаднала. Ако има редовно правителство, Радев ще си изпълнява само президентските функции. Аз съм против импийчмънта”, отсече лидерът на ГЕРБ.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.04.2023 14:44

    НО. Добра новина за пенсионерите, хайде отивай да решаваш судоку да не те хване дядо Алци.

  • 001 Anonimen 05.04.2023 14:42

    Който плаща повече, той побеждава.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.