16.02.2010 17:16

Повдигнато е обвинение на Светослав Мичев

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е повдигнала обвинение за безстопанственост на Светослав Мичев, обяви самият председател на Държавната агенция за бежанците пред журналисти на излизане от сградата на Специализираното звено за борба с евроизмамите, предаде БГНЕС. Той обясни, че му е била наложена парична гаранция и отказа да уточни в какъв размер.
"Светослав Мичев е обвинен в умишлена безстопанственост, наложена му е гаранция от 10 хиляди лева." Това заяви наблюдаващият прокурор Андрей Андреев. Той обясни, че на председателя на Агенцията за бежанците е наложена парична гаранция, в размер на 10 хиляди лева. Нарушенията, извършени от Мичев, са в два пункта – единият е за извършен ремонт на инвестиционен център в с. Баня, община Нови Искър, като са изразходвани средства за около 500 хиляди лева, а реално са извършени много по-малко монтажни дейности. Освен това са попълнени три фактури за закупуване на телевизори, които Мичев не е имал права да закупува. Щетата е в процес на уточняване. Вероятно става въпрос за между 100 и 200 хиляди лева, каза Андреев. Той допълни, че по време на закупуването на телевизорите има влязло в сила постановление от предишния министър-председател, с което се забранява на всички държавни структури да изразходват средства, във връзка с финансовата криза. „Не е трябвало изобщо да се купуват – в това е въпросът“ - уточни прокурорът. Проверява се дали цените за закупуването на телевизорите са реални или има завишения, каза Андреев. Една част от средствата са от бюджета, а другите са от еврофондовете, поясни той.
БГНЕС припомня, че още в петък, 12 февруари, премиерът Бойко Борисов обяви, че ще има уволнения в Държавната агенция за бежанците, след като разследване на Нова телевизия доказа злоупотреби там. Вчера бяха уволнени заместниците на Мичев Красимир Косатев и Димитър Владимиров. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева