Свързани новини

17.08.2021 14:57

Потресаващо е полицай да снима момиче с разкъсани дрехи и с белезници: Манолова

Видян 1471 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

РПУ-тата се бяха превърнали във филмови студиа, подчерта Манолова от трибуната на Народното събрание, относно незаконното снимане на полицаите с личните им телефони


 


Най-потресаващата част от видеозаписа, показан от комисията „Хаджигенов“, са кадрите с полицая, който с личния си телефон снима момичето, което е влачено и блъскано, с разкъсани дрехи, с белезници, пред очите на което момиче се пребиват и удрят другите протестиращи.


Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова днес от парламентарната трибуна, по време на изслушването на вътрешния министър Бойко Рашков за кадрите с полицейско насилие.


На какво основание полицай вади личния си телефон и заснема издевателство над протестиращи? Това част от плана за разстановка на силите ли е? Регламентирано ли е? Има ли подзаконов нормативен акт, инструкции или някакво разпореждане да бъдат снимани издевателствата над протестиращи, попита Манолова.


Полицаите имаха боди камери, но не и идентификационни номера, за да бъдат разпознати. Записите от личните телефони кой ги проверява и къде се съхраняват? Записите от боди камерите кой ги проверява и къде се съхраняват, попита тя.


Настоявам, ако тези записи се пазят и са регламентирани, да бъдат предадени на комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов, за да продължи изясняването на безобразията и полицейското насилие по време на протестите, каза Манолова.


Полицаи да вадят личните си телефони и да заснемат събития от протестите беше практика. По същия начин се държаха и полицаи в РПУ-тата, където с колеги адвокати защитавахме задържаните. С часове не ни се даваше достъп, а в същото време полицаите в помещенията за задържане и в преддверията снимаха. И питахме тогава да не би РПУ-тата да са се превърнали във филмови студия, припомни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.08.2021 15:22

    Всичко това е следствие на закони които са прокарани в НС от престъпници-депутати ! Как е възможно по закон всеки полицай да има само един брой идентификационен номер, или знак, залепен или зашит на една униформа и когато облече друга според сезона или времето на другата да няма този номер или знак, ами той когато излезе да "кротува" ще е с номерът си, а когато излезе да бие, да потушава протест облича тази неозначената защото времето се е застудило и тя не показва кой е той ? Закони в услуга на престъпници се гласуват в НС, в служби за сигурност и в мнистерства ! Все още не сме одобрили закон за наказание "убиване с камъни на площада", може би защото се е забавило внасянето му, или не са се сетили идиотите политици за него ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог