Широката загриженост е основателна и се корени както в личния опит, така и в националните тенденции.

Свързани новини

12.10.2022 14:17

Полудяла нация сме: 90% от американците

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново проучване на CNN в партньорство с фондация "Кайзер Фемили" преобладаващото мнозинство от хората в САЩ, 90%, смятат, че страната преживява криза в областта на психичното здраве.

Девет от всеки 10 възрастни смятат, че днес в САЩ има криза на психичното здраве. Помолени да оценят сериозността на шест конкретни проблема, свързани с психичното здраве, американците поставиха опиоидната епидемия на първо място, като повече от две трети от хората я определиха като криза, а не просто като проблем. Повече от половината от тях определиха като криза проблемите с психичното здраве при децата и тийнейджърите, както и тежките психични заболявания при възрастните.

Проучването обхвана възприятията на национално представителна извадка от около 2000 възрастни през лятото - две години и половина след началото на пандемията Covid-19 и на фона на продължаващите заплахи за общественото здраве, включително расизъм и насилие с огнестрелно оръжие.

Широката загриженост е основателна и се корени както в личния опит, така и в националните тенденции.

"Пандемията Covid-19 изостри множество социални стресови фактори, за които знаем, че могат да увеличат риска от употреба на вещества и психични заболявания", заяви д-р Нора Волков, директор на Националния институт за злоупотреба с наркотици.

Данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ показват, че през 2021 г. смъртните случаи от свръхдоза наркотици са достигнали рекордни нива, а процентът на самоубийствата отново се е доближил до рекордно високи стойности след две години на спад. А през 2020 г. посещенията в спешните отделения, свързани с психичното здраве, са скочили с 31% сред юношите на възраст между 12 и 17 години.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец