Премиерите на пет държави, включително Полша, писаха миналия петък до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да настояват за предприемане на действия срещу вноса на украински селскостопански продукти.

Свързани новини

05.04.2023 16:08

Полският агроминистър подаде оставка на фона на растящия гняв срещу вноса на украинско зърно

Видян 681 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полският министър на земеделието Хенрик Ковалчик подаде оставка от поста си в сряда на фона на нарастващия гняв сред фермерите относно въздействието на украинския внос на зърно върху цените в страната, предаде Ройтерс.

Ковалчик каза, че е решил да напусне поста поради решението на Европейската комисия да удължи безмитния внос на зърно от Украйна до юни 2024 г.

Полските фермери призоваха за обратно въвеждане на мита, но Ковалчик посочи: "Тъй като е ясно, че това искане няма да бъде изпълнено от Европейската комисия на този етап, реших да подам оставка от поста министър на земеделието".

Логистичните затруднения означават, че големи количества украинско зърно, което е по-евтино от това, произведени в Европейския съюз, са се озовали в централноевропейските държави, отразявайки се негативно върху цените и продажбите на местните фермери и създавайки главоболие за управляващите в Полша националисти от партията "Право и справедливост" (PiS) в изборна за страната година.

Премиерите на пет държави, включително Полша, писаха миналия петък до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да настояват за предприемане на действия срещу вноса на украински селскостопански продукти.

Те казаха, че може да се наложи митата да бъдат въведени отново, ако притокът на зърно и други продукти от Украйна не може да бъде спрян с други средства, напомня Ройтерс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни