Свързани новини

10.09.2020 15:22

Погрешно обявиха 28-годишен за умрял с К19

Видян 1758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 28-годишен мъж се оказа погрешно обявен за починал от коронавирус от информационната система за Covid-19 в четвъртък. За изминалото денонощие бяха обявени 10 нови смъртни случая, сред които предимно възрастни хора над 80 години, но и на 28-годишен мъж без данни за придружаващи заболявания.


След извършена проверка от Министерството на здравеопазването във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, беше установено:


Служител на регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента. 28-годишният мъж е успешно излекуван и изписан след болнично лечение. РЗИ-Стара Загора поднася извиненията си на обществеността.


Това е поредният случай, при който става "грешка" с починалите с К19. Миналия месец щабът обяви за мъртъв ендокринолога д-р Тезгюн Ариф, който се оказа жив.


Случаят поставя въпроси относно точността на нанасяните в системата данни, въпреки че от МЗ многократно са уверявали, че срещу всеки човек в системата стои ЕГН и грешки не може да има. Технически грешки с въвеждана информация в системата обаче са допускани и друг път, но коригирани в последствие.


В крайна сметка починалите за изминалото денонощие са 9, а общо от началото на епидемията жертвите на инфекцията са 701.


Новорегистрираните случаи за денонощието са 122 при направени над 5100 теста. Оздравелителите са повече от новозаразените – 177.


От началото на епидемията регистрираните у нас случаи са общо 17 435. Активни към момента са 4259 случая, от които 753 са хоспитализирани. В тежко състояние и в интензивни отделения се намират 60 души.


Девет от новорегистрираните случаи са на медици. От тях 1 лекар, 4 медицински сестри, 2 санитари и 2 - друг медицински персонал. 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв