Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани в средносрочен план,

Свързани новини

18.12.2023 13:13

Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани: Мъск

Видян 793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани в средносрочен план, заяви в събота Илон Мъск, основателят на производителя на електрически автомобили Tesla. Той обаче също така каза, че е важно да се намалят въглеродните емисии, за да се запази планетата, съобщава Ройтерс.

Говорейки на дясно политическо събиране, организирано от партията "Братя на Италия" на италианския премиер Джорджия Мелони, Мъск каза:

"Тревогите за изменението на климата са преувеличени в краткосрочен план", посочи още той, добавяйки, че екологичното движение може да е отишло твърде далеч, карайки хората да губят вяра в бъдещето.

На срещата на върха за климата COP28 по-рано този месец представители от близо 200 страни се съгласиха да започнат да намаляват глобалното потребление на изкопаеми горива, за да предотвратят най-лошото от изменението на климата, сигнализирайки евентуалния край на ерата на петрола, напомня Ройтерс.

Мъск каза, че се смята за природозащитник и добави, че е важно в дългосрочен план индустриите да намалят милиардите тонове въглерод, който добиват от земята и освобождават в атмосферата чрез изгаряне на изкопаеми горива.

"Не трябва да демонизираме петрола и газа в средносрочен план", добави той.

Запитан дали неговите компании ще инвестират в Италия, Мъск каза, че е притеснен от намаляващата раждаемост в страната.

"Мисля, че Италия е чудесно място за инвестиране, но искам да подчертая, че се тревожа за ниската раждаемост. Ако работната сила намалее, тогава кой ще работи в страната?", отговори той.

Той призова италианското правителство да създаде стимули за семействата да имат повече деца, като добави, че една страна не може да разчита само на имиграционни потоци, за да запълни празнината.

Италия е заделила около 1 милиард евро в бюджета за следващата година за справяне с демографската криза в страната. Раждаемостта в Италия миналата година спада за 14-а поредна година и е най-ниската от обединението на страната през 1861 г.

Говорейки за сайта си за социални медии "X", Мъск омаловажи опасенията за спад в рекламата на платформата. Платформата "вече вижда как рекламодателите се завръщат", отбеляза той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв