На борда на бедстващия полет на Уралските авиолинии е имало до 170 души, включително 23 деца

Свързани новини

12.09.2023 12:28

Пътнически самолет се приземи аварийно в нива в Русия

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник сутринта самолет Airbus A320, пътуващ от Сочи за Омск, е обявил извънредна ситуация по време на полет и е бил пренасочен към алтернативно летище в Новосибирск, но не е успял да стигне до него, съобщиха от службите за спешна помощ за руските медии.

Самолетът е бил принуден да извърши аварийно кацане в поле на 180 км от международното летище в Новосибирск. По предварителни данни инцидентът е бил причинен от неизправност в хидравликата.

На борда на бедстващия полет на Уралските авиолинии е имало до 170 души, включително 23 деца. По първоначални данни никой от пътниците или екипажа не е получил сериозни наранявания. Властите съобщиха, че при кацането самолетът е останал цял, на борда му не е имало пожар и всички са се евакуирали безопасно от самолета по аварийните пързалки.

Множество канали в Telegram споделиха снимки от мястото на инцидента, на които се вижда самолетът с надути евакуационни пързалки в житна нива, заобиколен от служители на службите за спешна помощ. На други снимки се виждат групи пътници, които стоят в далечината.


Губернаторите на Новосибирска и Омска област обещаха да предоставят на пътниците цялата необходима помощ, включително временен подслон и транспорт. Руските авиационни власти са започнали разследване на обстоятелствата на инцидента.


През 2019 г. друг самолет на Уралските авиолинии извърши подобно чудотворно кацане в царевична нива край Москва, след като при излитането си самолетът се удари в ято птици. Без да имат време да изхвърлят горивото, пилотите решават да приземят тежко натоварения самолет с вдигнати колела и екипажът успява да евакуира безопасно всичките 226 пътници.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак