Свързани новини

19.09.2011 13:57

Паметникът на Бузлуджа ще бъде даден на БСП

Видян 4825 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За разлика от социалистите, ние никога не сме се крили, а БСП трябваше много отдавна да направи този музей, за да покажат кое е история и кое е настояще. Те обаче бягат от миналото като дявол от тамян. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на Музея на социалистическото изкуство.


Борисов подчерта, че в музея се намират произведенията на едни от най-големите творци, принудени да ги направят. „Нека обаче за историята да съдят историците”, смята той.


По думите му, правителството отделя много пари за култура в ситуация на тежка финансова криза. „Преди два дни открихме и реставрирана "Ески джамия" в Стара Загора, препоръчвам на всички да отидат да я видят", каза Борисов.


75 млн. лева извън бюджета ще получи министерството за строителство на музеи, за археология, както и още 15 млн. лева като резерв. На 28 септември на Министерски съвет ще влезе още един символ – паметникът на Бузлуджа ще бъде преотстъпен на БСП. „Да си я гледат, да си я поддържат, защото и тук една партия, която не си зачита миналото и символите, означава, че тя няма бъдеще”, каза Бойко Борисов.


Премиерът бе разведен в новия музей от министъра на културата Вежди Рашидов, като преди това купи билет както за себе си, така и за вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков.


Пред картината на Златю Бояджиев "ТКЗС" Борисов коментира, че е трябвало на откриването да присъства и земеделският министър Мирослав Найденов, за да види какви са били приоритетите за земеделците в миналото.


Министърът на културата Вежди Рашидов съобщи, че музеят е струвал 3,5 млн. лева, дадени от бюджета на министерството и допълни, че съжалява за разрушаването на мавзолея на Георги Димитров, понеже сега щял да събира пари от билетчата за вход, с които да подпомага културата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева