Свързани новини

09.07.2009 16:29

Пак угроза от евросанкции за софийския боклук

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново ни грозят евросанкции заради софийския боклук. Общината не може да намери решение за близо 200 хил. т балирани отпадъци, складирани на незаконни площадки около София. Това призна днес на заседанието на Столичния общински съвет зам.-кметът по екология Мария Бояджийска.


Ако 200 хил. т бали не бъдат своевременно извозени, няма да бъдат изпълнени изискванията за прекратяване на започналата наказателна процедура от Брюксел срещу България и по всяка вероятност през средата на октомври Европейската комисия може да заведе дело в съда на европейските общности срещу страната ни.


През март такава прогноза заради несправянето с боклучения проблем на София пред 19` направи и министърът по европейските въпроси Гергана Паси.


Иначе днес съветниците одобриха сключването на договори с общините на Харманли и Ловеч за извозване и депонирате на софийския боклук. Общо 6,5 млн. ще бъдат изразходвани за тази цел, като дневно, първоначално ще бъдат извозвани по 100 тона боклук.


Другата новина е планираното отваряне до края на септември на нова клетка на депото в Суходол. Свободният обем там бил 650 000 тона.


До 16 юли ще има и актуализация на план сметката на шестте фирми, които извършват сметопочистване. Общината щяла да вземе вземе част от 18-те милиона лева, предвидени за сепариране на боклука, за да плати с тях на новите чистачи. Както 19` писа, техните цени са в пъти по-високи от тези на концесионера „Новера“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец