Ив. Христанов, разбил схемата Капитан Андреево

Свързани новини

20.09.2023 15:37

Овощарите започнаха агропротеста, защото правителството им бави парите с месеци, а те нямат Бентлита: Ив. Христанов, разбил схемата Капитан Андреево

Видян 893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите не осъзнават за какво иде реч при агропротестите, защото виждаме и в разговора, който водят, включително и в думите на премиера, виждаме го в тяхното медийно отразяване, продължава да се разгръща онази фабула, че това е протест на големи зърнопроизводители.


Аз няма да се изморя да повтарям, че протестът бе започнат от овощарите, затова, че сезонът беше тежък, насажденията пропаднаха, изплащанията на държавните помощи, които са традиционни за подобна лоша година от десетилетие назад, бяха забавени изключително много и тези хора не могат да започнат новата стопанска година. Това може да изглежда много технически, но реалните причини са там и те са подсказани от бранша", каза още Христанов пред Bulgaria ON AIR.


Това е човекът, който като заместник-министър на земедилето в предишния кабинет на ППДБ се опита да разбие схемата на Капитан Андреево точно с контрола по храните – единственото реално постижение, с което управляващите се хвалеха в кампанията си. Но странно защо – дали не с мотивиране от агроолигарсите, отстраниха същия този герой от листите си като водач в Плевен за последните избори, преди които бяха договорили Сглобката с ГЕРБ и ДПС, както знаем от записите на К. Петков и Ас. Василев. Които бяха извадени именно от изместилия го Руди Гела.


Напомняме, че другият, който при предишния кабинет на ППДБ се бореше с агромафията – Ал.Дунчев също изненадващо отпадна като водач на ППДБ в София-област, след като проведе бики с агромафията като шеф на ресорната агенция и като народен представител, а при този кабинет горският сектор беше поет от старите кримки на ДПС. Просто факт. Който говори много и за коалицията.


„Тези, които са днес на протести, малките и средните земеделци от другите браншове, те отказаха да участват в този процес и техният замисъл се провали. Защо искаха да ни свалят? Защото това, което днес се говори, че щели да го започват като реформа, ние го завършихме миналата година", каза още бившият зам.-министър на земеделието.
Христанов добави, че партията, която основа, не е била допусната под фалшив предтекст до изборите от сега управляващите.


 Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева