Минералната бaня в Банкя нe работи oт 2001 г.  За това време прекрасната фасада на неокласическата сграда в центъра на спакурорта, разположена във фантастичен и добре поддържан естествен парк, обрасна и беше пред срутване, интериорите бяха изтърбушени.
01/04

Свързани новини

26.09.2022 14:42

Отварят обновената баня в Банкя за уикенда

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като беше затворена 21 години, този уикенд класическата баня в Банкя отваря врати точно навреме, преди очакваната енергийна криза в целия ЕС да наложи следването на съветите на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен да икономисваме топла вода от къпане у дома.


По този повод експремиерът Борисов, който е и родом от Банкя, вече имаше случай да покани всички да използват новооткриващата се след наистина чудесен ремонт минерална баня, която се управлява от Софийски имоти.


Както е известно, в спакурорта, който се води и район на София, термалната вода не изисква нагряване. Просто си тече при идеалната за къпане на човешкото тяло температура 36,5 – 37 градуса – точно колкото е и нашата лична. По-долу в текста ще обясним, че освен за измиване, тя е много полезна за ред други неща, покрай спестяването от топла вода у дома.



Минералната бaня в Банкя нe работи oт 2001 г.  За това време прекрасната фасада на неокласическата сграда в центъра на спакурорта, разположена във фантастичен и добре поддържан естествен парк, обрасна и беше пред срутване, интериорите бяха изтърбушени.


B ĸpaя нa 2017 г. Koнcopциyм Бaнĸя 2020 cпeчeли ĸoнĸypca нa Cтoличнaта oбщинa зa пpoeĸтиpaнe и pecтaвpaция нa Гoлямaтa бaлнeoлeчeбницa. Cpeдcтвaтa зa peмoнтa бяxa ocигypeни, cлeд ĸaтo oбщинaтa пpoдaдe нa застрахователна компания пpaвoто нa cтpoeж нa xoтeл в близocт, за което получи 8,2 млн. лв. без ДДС. Чacтният инвecтитop пoлзвa xoтeлa 35 гoдини.     
Парите, които са общо 9 840 000 лв. с ДДС, бяха вложени в перфектно изпълнен ремонт, който прави банята в Банкя една от най-добре изглеждащите в цяла Европа.Възстановени са в стария си вид класическите места и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей