Свързани новини

01.04.2016 13:18

Отнемат купените шофьорски книжки

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Министър-председателят Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски и директора на СДВР Младен Маринов, със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. Съвещанието беше в резултат на констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” при съвместната операция на ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата преди два дни, съобщиха от правителствената информационна служба.



  На срещата бяха обсъдени мерките, които трябва да се предприемат във връзка с фалшифицираните изпитни протоколи, както и преустановяване на констатираните порочни практики. Посочена беше необходимостта да се отнемат нередовно издадените шофьорски книжки въз основа на фалшифицирани изпитни протоколи и мерките, които може да бъдат предприети за отнемането им. В тази връзка на МВР ще бъде възложена проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.



  Според официалната статистика, през 2015 г. в страната са регистрирани 7225 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души и са ранени 8971 (от които 6676 леко и 2295 тежко). Последната специализирана акция на ГД „Национална полиция”, проведена от 29 февруари до 6 март т. г., е констатирала 6062 нарушения на пътя, за които са издадени 6792 фиша и са съставени 4038 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 580.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец