Свързани новини

18.08.2020 17:34

От септември очакваме бум на хоспитализирани с К19 заради двойната цена на пътеката: медсестрите

Видян 17545 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
        Лидерът на синдиката на медицинските специалисти в България Мая Илиева обяви в интервю за телевизия 7/8, че сестрите очакват бум на хоспитализацииите, представяни като коронавирус от септември. Причината са вдигнатите двойно цени на клиничните пътеки за заболяването. Както е ясно видно от статистиките на хоспитализациите у нас те се движеха до 300-350, но рязко скочиха на 700, а после и над 800 още с обявяването и после с влизането през август на новите суми, изплащани от нашите здравни осигуровки чрез НЗОК. Понеже през месеца на отпуските без друго недостигащият персонал е съвсем кът, в момента имаме спад, но с връщането на работа през септември прогнозата на дамите от първа линия е за нов бум на регистрациите. Заради спирането на приема на болни при карантината, финансовото положение на болниците се влоши тотално, а те са търговски дружества и трябва бързо да наваксат пропуските. Абсурдната ситуация е, че клиничните пътеки за сърдечно болните, каквито са поне половината заразени и хоспитализирани, са почти двойно по-ниски от стойностите им за коронавирус. Така болните се приемат с един проблем, но той се лекува като друг, за да се правят пари. После не е чудно, че с държавните си заплати всички директори на държавни болници са милионери в пари и особено в имоти, а някои - като Генчо Начев от Св. Екатерина, която е само малка клиника, са и мултимилионери. В неговия случай има и интересни съдружия с ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 22.08.2020 17:55

    Какво значение има дали са частни или държавни болниците ? Всички точат здравната каса ! Само , че причастните ви вземат и повечко от личния джоб , а вие се радвате , че сте на частно !!

  • 003 Anonimen 19.08.2020 12:44

    Доц. Мангъров каза че точно това ще се случи, преди няколко месеца. Докато не се смени статута на търговските дружества - болници, търговията ще продължава по най-извратени и спекулативни форми.

  • 002 Anonimen 19.08.2020 10:11

    Ето така се източва успешно здравната каса, нищо, че държавните болници са като затвор,мръсни неугледни, пълна трагедия

  • 001 Тихомир Томов 18.08.2020 20:41

    Отклоняването на пари никога не е преставало .....даже на погребения !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби