Свързани новини

01.07.2009 17:54

Олигарсите: Водачът на ГЕРБ в Кюстендил осъден за убийство

Видян 7577 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 3.8571
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изненадващо свидетелство за съдимост бе получено в редакцията на 19 минути на името на Валентин Тончев Микев. Шефът на СБА в зеления град е и водач на листата на ГЕРБ.
“С присъда №48 от 11 май 1972 г. на окръжния съд в Кюстендил, потвърдена с решение №1011 от 28 юли 1972 г. на Върховния съд е признат за виновен в това, че на 11 юли 1971 г. в землището на на с. Горно Уйно, Кюстендилско, поради проявена непредпазливост  с огнестрелно оръжие – пистолет марка Марголин, е причинил смъртта на Пален Янев Атанасов, поради което на основание чл.122, ал. 2, пр.1, във връзка с чл. 63, т.4 и чл. 54 от НК, като при извършване на деянието е разбирал свойството и значението на това, което върши и е могъл да ръководи постъпките си, макар и непълнолетен, го осъжда да изтърпи десет месеца лишаване от свобода.
Съгласно чл. 66 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от две години от влизане на присъдата в сила”.
19 минути не можа да повярва, че иначе свестен човек като автомобилиста е способен на това.
По тази причина го потърсихме за коментар. Той ни изслуша и помоли да му звъним отново и отново. Прехвърли ни на пиарката си, която изумя от новината. И тя помоли за отсрочка. Потърсена отново, беше изключила своя мобилен телефон.
Най-странното е, че точно Валентин Микев обясни пред БНТ: “Следващото управление на България ще срещне изключително големи трудности, като ГЕРБ тръгва в посока да сложи край на ширещата се у нас престъпност, на корупционните схеми, на неконтролираното пилеене на богатствата на страната - "ГЕРБ ще го направи с твърда ръка", обеща кандидат-депутатът.
По повод убийството на пазача на черешовите градини в кюстендилското село Шишковци Валентин Микев посочи, че държавата за пореден път е показала, че не е на мястото си, защото още предната вечер полицията е била предупредена за такова нападение, но не е взела мерки. “На 5 юли ще сложим началото", каза още кандидат-депутатът.
“Има хиляда начини от ситуацията да излезем по някакъв начин и всички да бъдем доволни. Можем да сме си полезни по най-различни начини. Дайте ни поне един ден отсрочка. Да се видим за десетина минути. Моля ви в този момент да ви обясня нещата. Няма абсолютна истина – в живота е по средата. Знам, целия случай ми е ясен. Има присъда. Не отричам това. Предлагам ви бъдещо сътрудничество”, заяви в разговор с редакцията Красимир Крантов, който също се представи за пиар на Микев.
19 минути естествено отказа сътрудничество и поканата на разстроения служител на водача на листата на ГЕРБ в Кюстендил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак