Адвокатът му оправда напускането на областта от неговия доверител с ужаса, който бил изпитал от деянието си, а чистото му съдебно минало говорело за това, че той няма да извърши друго престъпление. Според прокуратурата, обаче, Райчев е извършил умишлено убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години.
Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Свързани новини

04.10.2023 16:23

Обвиненият за убийството на Ангел от Пазарджик остава в ареста

Видян 407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът остави в ареста 18-годишния Никола Райчев, който е обвинен в умишленото убийство на 21-годишния Ангел Здравков в Пазарджик.


Според обвинението малко преди 19 ч. на 29 септември младежът пробол два пъти с нож Ангел, който се разхождал с приятелката си. Починал е от кръвозагуба на път за болницата. Причината за тежкото престъпление е ревност. Извършителят беше издирван в няколко района на България, след като избяга от местопрестъплението и се опита да се укрие. Ден след убийството Никола Райчев беше арестуван на жп гарата в София.
В съдебната зала Райчев поиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман.


Пред съда Райчев заяви, че се е предал сам и адвокатът му поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение домашен арест с електронна гривна.


При представянето на основанията за задържането под стража на обвиняемия прокурор Кацаров подчерта, че не само има обосновано предположение, че Николай Райчев е автор на убийството с два удара с нож, но има и опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Като аргументи за своята теза държавният обвинител посочи и наличието на двама свидетели очевидци на случая, както и фактът, че Райчев след извършване на престъплението е напуснал областта с кола, после я е оставил и е продължил към София, където е заловен на централната жп гара.


„Няма данни, че обвиняемият е направил опит сам да се предаде”, категоричен беше прокурор Кацаров. Относно вероятността да извърши ново престъпление той се позова на начина, по който е действал при настоящото, както и, че срещу него има предварителна проверка.


Адвокатът му оправда напускането на областта от неговия доверител с ужаса, който бил изпитал от деянието си, а чистото му съдебно минало говорело за това, че той няма да извърши друго престъпление. Според прокуратурата обаче Райчев е извършил умишлено убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години.
Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв