Пловдивския панаир

Свързани новини

25.01.2024 17:13

Общинският съвет на Варна не допусна за разглеждане връщането на акциите от Пловдивския панаир

Видян 860 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единствено общинските съветници от групите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане" подкрепиха предложението в дневния ред на днешното заседание на съвета да бъде включена точка за връщането в собственост на държавата на варненските акции в Пловдивския панаир, съобщи Дневник.

Всички останали общински съветници от ГЕРБ, БСП и местните партии "Алтернативата на гражданите", Земеделски съюз "Александър Стамболийски", "Български гласъ" и "Свобода" отхвърлиха включването на казуса като точка в дневния ред на заседанието, като гласуваха с "против" или "въздържал се". Любопитно в случая е, че с "против" са гласували бившият кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ), бившият председател на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ), както и наследникът му на поста Христо Димитров ("Алтернативата на гражданите").

Мотивът за отрицателния вот на Димитров по предложението, внесено от Мария Димитрова ("Демократична България"), беше, че искането за включването на точката в дневния ред на днешното заседание на общинския съвет е било внесено в деловодството му едва в края на деня вчера и съветниците не са имали време да се запознаят с него. Освен това според Христо Димитров било необходимо време, за да се получи максималният обем от информация по казуса.

Пак на днешното си заседание общинският съвет даде съгласието си местната администрация във Варна да придобие безвъзмездно от държавата

три имота за реализиране на проекти с обществена значимост

Единият от имотите, който Община Варна ще поиска със съгласието на съветниците, се намира в Приморския парк, в местността Горчивата чешма. Площта му е 10,5 дка и в него има незавършен строеж на спортен комплекс. Това, което не беше споменато по време сесията обаче, е, че собствеността в този имот е поделена между Министерството на отбраната, която стопанисва терена - частна държавна собственост, а недовършеното строителство върху земята е в активите на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно почивно дело". Този факт усложнява евентуалната процедура по придобиването на имота от Община Варна. Освен това по информация на "Дневник" за същия имот в заключителна фаза е процедурата по прехвърлянето му в собственост на варненското Военноморско училище, което има проект за развитието му като спортна база.

Почти същият и дори по-сложен е казусът с евентуалното придобиване на имот близо 47 дка в местността Салтанат на Морската градина във Варна. В хода на днешното заседание стана ясно, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак