Общински съветници и Митрофанова положиха цветя пред Паметник-костница на Съветската армия

Свързани новини

22.02.2024 13:34

Общински съветници и Митрофанова положиха цветя пред Паметник-костница на Съветската армия в Лозенец

Видян 458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова и граждани са положили венци и цветя пред Паметник-костница на Съветската армия в ж.к. Лозенец. В честването на Деня на съветската армия се включиха и общински съветници от БСП в София.


"В навечерието на Деня на защитника на Отечеството поднесохме цветя на Паметника на Съветския воин-костница в столичния квартал Лозенец". Деня на Червената армия в Русия честват на 23-ти февруари. На същата тази армия, благодарение на която Европа беше освободена от фашизма през 1945 година. Същата тази армия, благодарение на която днес ние сме част от Обединена Европа..., написа председателят на МК БСП за България Иван Таков във ФБ.


По-рано тази сутрин пред Столичната община имаше протест срещу разрешението на кмета Васил Терзиев руското посолство да чества официално Деня на съветската армия.


Съветниците от ППДБ-Спаси София също излязоха с декларация и призоваха кмета Васил Терзиев "да наложи забрана на този "триумф на смъртта".


 Кметът Терзиев отговори, че забраната на честването не е в неговите компетенции и препрати въпроса към МВнР.

    "Тук има много сериозно неразбиране как работят нещата и ако някой иска да протестира може да иде пред Външно министерство да ги пита тях защо са ни пратили на нас тази нота. Ето какво казва тя: Моля за вашето разпореждане за предприемане на съответните действия по компетентност. В случая моите действия по компетентност са да бъде безопасно - да не сгазят някой, да не потъпчат цветята, но не е това моята компетентност затова конкретно аз да реша или да не го разреша. Това е много важно да се знае и да не се злоупотребява", заяви кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев каза още, че позицията му спрямо Русия е ясна и предложи в София да има улица на името на Алексей Навални, предаде БНТ.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец