Свързани новини

29.10.2013 15:22

Обама отказа да каже знаел ли е за подслушваната Меркел

Видян 952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Барак Обама е разпоредил да започне проверка на задграничната дейност на Агенцията за национална сигурност (АНС), след като стана ясно, че са следени телефонните разговори на 35 световни лидери. Той обаче отказа да коментира дали е знаел, че е подслушвана Ангела Меркел.


В интервю за телевизионните канали Ей Би Си и Фюжън американският държавен глава обясни, че тази проверка е необходима, за да се покаже, че техническият потенциал за електронно разузнаване на тази служба е под необходимия контрол, предаде БТА.


"Операциите в сферата на националната сигурност по правило служат на една цел - да се гарантира, че нищо не заплашва американците, а също и че аз вземам правилни решения", каза Барак Обама.


Той обаче отказа да уточни дали е бил информиран за това, че сътрудници на агенцията са подслушвали телефон на германския канцлер, посочвайки, че тази информация е секретна.


Това стана ясно, след като бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън огласи класифицирани документи.


"Ние щателно проверяваме как нашите разузнавателни служби работят в чужбина. Има много строги правила какво можем да правим вътре в страната", допълни Обама.


Президентът на САЩ посочи, че той е крайният потребител на разузнавателната информация, чието събиране е резултат от тези операции, но те засягат и широк кръг други въпроси.


"Ние определяме техния курс (на АНС - б.р.), но както видяхме през последните години, те продължават да увеличават потенциала и да разширяват дейността си, затова сега започваме проверки, за да установим дали те не правят нещо, само защото могат да го направят", посочи Обама.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.