Свързани новини

24.10.2010 18:19

Новите олигарси - Зърнарите ще си правят партия?

Видян 2243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С вдигането на цените на зърното и на хляба се появяват нови олигарси. Те карат скъпи лимузини и джипове, харчат милиони евросубсидии и винаги са недоволни. Не им харесва никое правителство. В бизнескръговете им викат Зърнарите.


Окрилени от вътрешните цени у нас, които са по-високи от световните, от рекордния износ и тлъстите пачки в сейфовете, те се опитаха да прокарат законодателни промени, които им позволяват да вземат на предложени от тях цени земите на дребните собственици. Но не ги огря. Парламентът върна текста след бурния натиск на свободните медии като 19’.


Недоволни, Зърнарите са решили да правят нова политическа партия, която да им реши проблема как от милионери да станат милиардери, шушукат в бизнеса.


Логиката е стройна – откакто Мозер не влезе в парламента, а най-гласовитият ексземеделец Яне Янев се събуди консерватор с РЗС, в България няма автентична селска партия.


В професионалните кръгове се говори, че лидер на тази формация щял да става Радослав Христов, който в момента е лидер на Асоциацията на зърнопроизводителите. Старозагорският бизнесмен и семейството му въртят бая фирми (ако бе Доган, щеше да ги нарече “обръч”) като Агроинтра, Инсайт, Г8, Хляб и хлебни изделия – Раднево, Легалконсулт.  


Попитан от 19’ колко пари влязоха в касите им (по наши сметки са над 400 милиона лева), лидерът на Зърнарите Радослав Христов заяви: “Нямам конкретни данни за количествата, но по държавни данни става дума за 1,3 млн. тона. Пазарните цени на тон са  340-350 лева. Смятайте”.


Той обаче допълни: “В някои части на страната реколтата бе много слаба. Става дума за Южно-Централния район, Югоизточна и Северозападна България. Там положението бе критично. В момента има проблеми със слънчогледа и царевицата. Мои колеги търсят сушилни”.


По най-важната тема – политическите амбиции, лидерът на Зърнарите, които по негово мнение наброяват 2000 души, коментира отрицателно: “Ние сме асоциация, а не политически структура”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни