Свързани новини

28.01.2022 14:51

Новият главсек на МинЗдрав е ГЕРБ-ов кандидат - депутат

Видян 8406 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“15-ият от листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив - град е новият главен секретар на Министерството на здравеопазването”, съобщи ексдепутатът от същия избирателен район в двата къси парламента, а преди това в дългия 2005-2009 г. и ексевродепутат Мария Капон от Ние идваме.


 


Става дума за Георги Липчев, който очевидно няма никаква връзка със здравната сфера. За него се знае, че е юрист със специализации по международно право и международни отношения. Бил е и главен експерт Министерството на икономиката при ГЕРБ.


 


Липчев вече фигурира в сайта на Министерството на здравеопазването, като снимката, с която той е представен е същата, използвана в предизборната му кампания. Любопитен факт е, че след като не става депутат на предходния вот, Липчев се урежда като шеф на кабинета на министъра на финансите в Янев 2.


 


Напомняме, че постът на главен секретар на МЗ е ключов за цялата система, тъй като това е де юре и де факто ръководителят на цялата медицинска администрация в държавата, в това число отговорникът кой да бъде директор и кой да влиза в борда на всяка болница.


 


Именно главният секретар е "шапката" и на държавните поръчки, които пък назначените по върховете кадри раздават, а тази година в системата ще има повече от 5,5 млрд.лв. според неприетия още бюджет.
Публична тайна е, че поне 25% от тези пари досега


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.01.2022 14:59

    Чий син или внук е?Това е важно,не от коя партия е.

  • 002 Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист 28.01.2022 20:25

    Freedom Convoy! В момента има излъчване на живо от Отава,КАНАДА: https://www.youtube.com/watch?v=5WaKmMq9-YI

  • 001 Божидар Божков 28.01.2022 19:01

    100 000 канадски шофьори на камиони са се регистрирали за участие в Похода на Свободата, който прекосява цялата страна. В събота, 29 януари, камионите трябва да окупират столицата Отава. Крайната им цел е да се отменят заповедите за задължителна витаминизация на цели сектори (реално на цялата страна) от икономиката, включително и на шофьорите на камиони, издадени от либерал-глобалисткото правителство на Жустен Трюдо. До вчера той се правеше, че не забелязва кервана, който вече наближава столицата. Но на последната си пресконференция Трюдо каза няколко „мили“ думи за участниците в него. По либерал-глобалистки маниер ги нарече „дребно малцинство“, което не се ползва с подкрепата на канадското общество. Но това е любим прийом на либерал-глобалистите. По същия начин друг един от изтъкнатите слуги на 80-90-годишните дядки – Олаф Шолц, министър-председател на Германия, нарече хората, които не желаят да се витаминизират с генетичните експериментални субстанции „група екстремисти и радикали“. А депутатът Христо Петров (Хазарта) също се опита да се сродее със световния либерал-глобализъм, изсъсквайки към протестиращите срещу сегрегацията и принудителната витаминизация „Шепа нещастни фашисти“. Разбира се, канадските шофьори могат да блокират така основните институции на либерал-глобализма в Отава, че Трюдо и всички останали от сектата да избягат през девет планини в десета и да не се връщат никога повече. Но могат и да се повъртят малко и да се приберат. Зависи докъде ще им стигне куражът да си отстояват правата. Цялата пресконференция на Жустен Трюдо от вчера, пълна с още фасонни пози, е тук: https://youtu.be/FGehU1zszQs Фейсбук страницата на Похода на Свободата, където в реално време може да се следи придвижването му към Отава, е тук: https://www.facebook.com/groups/convoy А тук е броячът до часа на пристигане на камионите в канадската столица: https://canada-unity.com/bearhug/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей