Свързани новини

15.10.2016 09:50

Нови преговори за Сирия в Лозана

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в Лозана ще бъдат проведени преговори за Сирия с участието на Русия, САЩ и регионални държави, сред които Саудитска Арабия, Турция и Египет.


Според Пол Салем, заместник-ръководител на тинк-танк организация във Вашингтон, предстоящите разговори ще послужат на интересите на американския президент Барак Обама и държавния секретар Джон Кери политически в САЩ, за да „не бъдат обвинени за това, че са разрушили перспективата за преговаряне напълно".


Тези преговори много напомнят на онези между Израел и Палестина, които продължават, без да се постига резултат, обяснява специалистът, цитиран от "Фокус".


Според него разговорите ще са от полза най-много за Русия, Иран и сирийския режим, които при отсъствието на САЩ от бойното поле ще работят за затягане на хватката на Асад около Алепо.


„Имаше много хора в администрацията, които призоваваха за по-сериозна военна операция в Сирия през последните години, но Обама винаги е отказвал това и е избирал пътя на ненамесата“, подчерта експертът.


Руският министър на външните работи Сергей Лавров, който вече е пристигнал в Швейцария, по-рано уточни, че целта на срещата е да се съберат „страните, които имат пряко влияние над случващото се“ в Сирия.


Нямам никакви конкретни очаквания, подчерта Лавров.


„До момента, не сме видели нашите партньори да предприемат някакви стъпки за изпълняване на споразуменията, които имаме“, допълни руският външен министър.


От руската делегация отбелязаха, че може би ще се проведе двустранна среща между Лавров и неговия турски колега Мевлют Чавушоглу в кулоарите на преговорите.


Държавният секретар на САЩ след срещата в Лозана ще замине за Лондон, където също ще обсъди с партньори темата за разрешаването на сирийската криза.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв