18.11.2023 17:11

Нов провал на кмета, лидерите го бойкотираха

Видян 4048 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов провал претърпя новият кмет на София Васил Терзиев. Никой от лидерите на партии не уважи с присъствие поканата му за среща. Така те му показаха, че високомерното му отношение с първоначалните заявки, че ще си управнлява както реши и ще им иска помощ, когато се наложи, не е реалистично, след като победи с по 2 бюлетини на секция - 1,3%, а и няма мнозинство в СОС.


Арогантна беше и самата покана - вместо лидерите на групите в Съвета, от които всъщност зависи, Терзиев покани партийните водачи. Още тогава той сам си постла провала. Който съвсем логично го последва. 


Не просто Бойко Борисов, който никога не би приел подобна покана, но съвсем логично на фона на проявеното към съветниците неадекватно високомерие, никой от ГЕРБ не се отзова на поканата на кмета.


Корнелия Нинова изпрати Георги Свиленски, с което също демонстрира бойкот на новия кмет. От друга страна, тя и няма как да гарантира нищо на Терзиев, тъй като не контролира групата на БСП в СОС. Може да разчита само на една лична съветничка - Диана Тонова. Свиленски за пореден път я предложи и за председател на Съвета. Играта там се води от Ваня Григорова, която първо пред 19 минути, а след това и пред останалите медии съобщи, че няма да подкрепи не само Борис Баонев, но и никоя друга кандидатура за шеф на СОС от ППДБ, което е и логично на фона на антикампанията по неин адрес с някои изключително долни думи и внушения от страна на тази групировка.


Даже Костадин Костадинов не уважи Терзиев, а му прати най-сериозно заяждалия се с него по време на дебати кандидат-кмет на Възраждане Деян Николов. Путинската партия няма и как да осигури мнозинство на нови якмет - вече има само 7 съветници. 


Така новото заседание на СОС в понеделник, насрочено без да е известно какво ще се прави на него и да е осигурена подкрепа и мнозинство - поредна аматьорщина, едва ли ще доведе до позитивен резултат.


ППДБСС просто трябва да намери път към ГЕРБ, за което още преди старта на кампанията сме предупреждавали мечтателите без връзка с действителността. Друг начин за формиране на стабилно мнозинство с 37 съветници няма. Колкото повече проявява безпочвено високомерие и неадекватен инат, толкова по-тежки условия ще трябва да приеме Терзиев. 


Ако се стигне до разпускане на СОС и нови общински избори, със сигурност броят мандати в градския парламент на неуспелите да организират елементарната дейност на общината ППДБСС, при оставени от екипа на Фандъкова 438 млн.лв. по сметки, готов проекто-бюджет 2024, готова и с осигурено финансиране инвестиционна програма, ще бъде по-нисък.


Защото и леко вдигналия 19-те мандата, които щяха да имат до 23 места в СОС скандал с машините няма да се повтори. Още повече, ако по делото Ваня Григорова срещу избора на Терзиев се докажат злоупотреби, а щом съдът допусна преброяване на бележки от машини, това е доказано.


А може да има и разпад на тази коалиция по финансови интереси. Ако беше принципна, не би имало как писменото твърдение на Борис Бонев, че Крим е руски, да бе приет от останалите участници в нея например.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.