"Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат не пуска”.

Свързани новини

24.07.2022 20:37

Нинова: Провеждаме преговори за правителство, а не курс по психотерапия на "Аз"-а, Слави: Комунист власт и мандат не пуска

Видян 1323 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние от БСП сме хладнокръвни, търпеливи и разумни. По-важно е дали милион софиянци ще имат парно и топла вода през зимата, дали два милиона пенсионери ще имат актуализирани пенсии през октомври, от емоциите. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не курс по психотерапия на "Аз"-а. С него се занимава Фройд" – това коментира днес лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви по повод опитите да се формира кабинет с третия мандат и оттеглянето на ИТН.


"Колегите от ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма и закони, обвиниха ни, че само сме ги слагали на масата и сме ги принуждавали да гласуват. Това не е вярно! Ние от БСП убедихме всички останали партии да отворим програмата към ИТН", каза още Нинова.


И още: "Реалната причина (да се оттеглят) е, че статуквото, старите обвързаности, зависимости, на инхаус поръчки, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" се изплашиха, че може да има кабинет, че може да има антикорупционен закон, и че Рашков може да е шеф на КПКОНПИ".


"И затова ползвам случая да им кажа, - тъй като чувам, че искат Христо Иванов да им се извини, искам да кажа: Мандалото хлопна за ИТН. Преговори с ИТН няма да водим повече".


"ИТН да си играят, да счупят държавата, само защото някой отзад така им е казал така - няма да стане".


Лидерът на ИТН Слави Трифонов реагира с пост във Фейсбук, където, след като уточни, че е гледал интервюто на Нинова, заяви:


"Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат не пуска”.


"Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба ѝ как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен. Добре дошла, Корнелия. 

Тази вечер лявата г-жа Нинова разговаря с него, с човекът от десницата, който говори нелицеприятни неща зад гърба ѝ и с него ще мисли как да се състави ново правителство. Правителство, уж за спасението на България, а не правителство, благодарение на което г-жа Нинова да запази поста си. Ето я разлика между нея и мен - аз власт на всяка цена не желая. 

В петък казах, че напускаме преговорите и че от "Има такъв народ" не се страхуваме да отидем на избори. Г-жа Нинова обаче не иска нови избори, защото демокрацията може да ѝ отнеме много - поста ѝ на вицепремиер", коментира още Трифонов.

 

"Г-жа Нинова няма да каже лоша дума за Христо Иванов, няма да каже лоша дума и за Кирил Петков, но не защото е голям държавник, а защото единственият ѝ шанс за власт е да се присламчва към ПП и ДБ и някакси да се надява, че ще се сформира управляващо мнозинство на лицемерието. Общо взето, както г-жа Нинова продава оръжия за Украйна през трети страни, по същия начин г-жа Нинова иска да остане властта през трети страни - през ПП и ДБ. Толкоз за г-жа Нинова", завършва коментара си Слави Трифонов.

В казаното от интервюто на Корнелия Нинова става ясно, че не смята, че разговорите за кабинет трябва да бъдат прекратени: "Има смисъл да се водят преговори с ПП и ДБ поне да завършим започнатото. Програмата е добра, дали ще има правителство, което да работи по нея, или ще е предизборна програма, важно е да я има", заяви Нинова.


По отношение на призива на президента Румен Радев БСП да действа спрямо Конституцията за третия мандат Нинова коментира: "Прави ми впечатление ГЕРБ как бързо прегърнаха това изказване и казаха "Ей, президентът ни послуша и накара БСП да върне мандата в понеделник" - тази симбиоза между ГЕРБ, ДПС и президента не е от вчера в това изказване. Президентът от първия месец бие по кабинета, от първия месец постоянно ни критикуваше кабинета, но ние ще се отнесем с уважение с Конституцията и партийните ни органи, и в сряда ще кажем какво ще стане с мандата. "




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби