Президентът наруши закона като не свика КСНС така както е описан и го изисква и Конституцията и закона.

Свързани новини

12.10.2023 16:12

Нинова: Ако вотът утре не мине – БСП внася нов заради националната сигурност и отбрана

Видян 1007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Президентът наруши закона като не свика КСНС така както е описан и го изисква и Конституцията и закона. Това там беше някаква квази среща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва. И ние много неща не харесваме, но идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, за да му отговорят - управляващото мнозинство, председателят на Парламента, правителството свикаха днес също толкова ненормален формат“. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя беше категорична, че по този начин и двете страни – и президентът, и управляващите, унищожават остатъците от държавността. „КСНС е органът, който в такава криза, особено сега с две войни, трябва да ни събере и да излезем с единно решение. Но не - и двете страни си правят каквото искат, но не и да мислят за българския  национален интерес“, заяви Нинова.


По думите й по-лошият резултат е фактът, че и от двете заседания няма резултат и нито едно смислено решение. „Вчера президентът просто настояваше за още въоръжаване, още проекти за закупуване на техника. Докато министър Тагарев обезкости отбраната – изнасят бронетрянспортьори, страйкъри, всичко, президентът настоява да се купува още и още оръжия. Не чухме решения на реалните проблеми  на срещата при президента вчера. Днес се случи същото, изслушахме службите и никакво решение за България – просто един разказ“, посочи лидерът на БСП и реагира:


„Какви са тези формати, на които те си мерят силите – едните кой до открадне повече пари от ПВУ, другите – кой да овладее службите за политическа и лична цел. Но, не и да се съберат държавните институции, както ние настояваме, и да се изработи национално отговорно решение за кризите, които ни чакат“.
Лидерът на БСП коментира, че е видяла лековато отношение към ситуацията. „За нас има поне два риска. И те се чуха и в докладите: Първият е, че може би ни очаква гигантска мигрантска вълна. България не е подготвена за това. Нямаше никакво предложение какво да правим по този въпрос. Виждате, че оградата е надупчена отвсякъде, всеки ден се хващат мигранти вътре в страната. Никакво предложение какво да се прави по този въпрос. А това е опасност, защото чрез нова мигрантска вълна могат да проникнат радикални елементи и тук да станем поле на други опасности. Но по това не се каза нищо, все едно не е проблем“, посочи Нинова.


Като втори проблем  лидерът на БСП посочи цени, инфлация и продоволствена криза. „Това ни чака, да го кажем открито на хората. Повишава се цената на петрола, има опасност от прекъсване на пътищата на доставки в резултат на войната в Израел. Заради това повишаване на цените на стоките ни чака инфлация, обедняване и недостиг на храни. Също - нищо по този въпрос“,  коментира Корнелия Нинова.
Тя бе категорична, че в една такава ситуация от БСП биха направили един пълен преглед какво има в Държавния резерв, за колко време има горива, ако се прекъснат доставките, за колко време има храна, лекарства. Това би било смислено решение.  


„Предстои ни приемане на бюджета за следващата година. Може би в този бюджет трябва да се предвидят средства за тази извънредна ситуация. Никой нито дума не обелва. Събират си се в някакви формати – президентът си тегли на една страна, тези си теглят на друга – няма България, няма народ, няма национална отговорност. Това не може да продължава така“, категорична бе лидерът на БСП.
Тя подчерта, че във време на кризи и противоречия се следва един принцип – караш по закона принципно и последователно. „А законът изискваше да се свика КСНС и се вземат реални решения. А не да ни забълбучкват с думите, че няма рискове и опасности, и да не предлагат нито едно реално решение“, реагира тя.


В коментара си за вота на недоверие Корнелия Нинова посочи: „Виждаме, че в залата си следват опорките от вчера, но не дават смислени обяснения. От заявките на ГЕРБ и ДПС, поне за днес, виждаме, че вотът няма да мине утре. Те ще си подкрепят правителството, въпреки критиките, които му отправят. Ако това се случи и правителството утре оцелее – ние веднага започваме събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана и го внасяме още другата седмица“, заяви лидерът на БСП.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби