Язовир “Огоста“ е включен в списъка на язовирите, на които следва да се извърши ремонт

Свързани новини

11.02.2022 15:12

Няма да има повече наводнения, това е целта ни: Нинова

Видян 1439 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Пет години различни служби, различни министерства, различни контролни органи са си прехвърляли топката един на друг за ремонта на язовир „Огоста“. Увеличавали са постоянно необходимите средства за ремонт, експертни съвети не са ги одобрявали и до момента нищо не е пипнато.


 


Това е една от причините  да освободя целия съвет на директорите на Държавната консолидационна компания и да се опитаме да сложим ред в тази работа.“


 


Това заяви вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане от народен представител по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

Тя обясни, че язовир “Огоста“ е включен в списъка на язовирите, на които следва да се извърши ремонт и реконструкция на 04.10.2018 г. във връзка с констатираните от Държавна агенция по метрология и технически надзор неизправности.


 


Язовирът е собственост на Министерството на земеделието, но с договор от 2020 година са прехвърлени на Държавната консолидационна компания необходимите за възлагане строително-монтажни и други видове дейности, авторски права върху всички документи и материали, и всякакви други компоненти, създадени в резултат на договора.


 


По думите на министър Нинова прехвърлянето към ДКК, обаче, продължава като взаимоотношение към “Монтажи“. Прехвърлянето става на 18.06.2020 г. и през юни “Монтажи“ отправя предложение към ДКК за извършване на проект за ремонтно-възстановителни работи. През септември 2021 г. “Монтажи“ представя и план-сметка, като общата цена за тези дейности е 7 754 000.29 лв., без участието на кораб.


 


„Експертният съвет към ДКК се произнася, че проектът, предложен от “Монтажи“, не отговаря на необходимите изисквания за ремонтни работи ,в резултат на което през ноември 2021 г. “Монтажи“ представя


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.02.2022 17:09

    Малко на флатуленция прилича.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци