Александър Йоловски

Свързани новини

29.11.2023 16:27

Някой натисна бутона на Корнелия за Йоловски: ИТН

Видян 580 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
“Защо БСП не подкрепи създаването на временна комисия в НС, която да провери оказван ли е натиск върху министър Александър Йоловски”, попита депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Проект за създаването ѝ внесоха от Възраждане, но партиите не приеха той да влезе в дневния ред. Решението беше взето с 62 гласа "за" от ППДБ, Възраждане и ИТН срещу 27 "против" и "въздържал се" от БСП, 2 от ДПС и 1 от Промяната. ГЕРБ и останалите Сараи не гласуваха.


Балабанов напомни, че преди седмица шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски е предложил създаването на такава комисия. "Това нещо не се случи преди дни и аз си го обяснявам на база някаква договорка в Сглобката. Сега обаче на председателски съвет отново се коментира тази тема по предложение на Възраждане. ГЕРБ и ДПС не гласуваха в зала, но по-интересен беше вотът на БСП. Те се въздържаха, те са част от опозицията. Тук въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова в момента. Какво е договорила?", попита той.


Балабанов разказа, че заместникът на Нинова Георги Свиленски дори предложил да се закрие друга временна комисия, която се занимава със сигурността на машините. Тя е фокусирана върху изборите за 47-о и 48-о НС. На нея вече бе извикан на изслушване ютюбърът Станислав Цанов заради видео, в което твърди, че покойния Алексей Петров влияе върху изборите. Бе извикан и шефът на ДАНС Пламен Тончев, но той не дойде. Предвидени са и изслушвания на ЦИК.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби