Свързани новини

04.03.2020 09:24

Не излъчиха речта на президента от Шипка

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществената медия БНТ и другите два национални канала не транслираха словото на държавния глава Румен Радев по случай Трети март. Като оправдание за гафа беше посочено лошото време, което обаче не попречи Канал 3 да излъчи безпроблемно речта на президента от връх Шипка.


Честването на националния празник беше съпроводено и от друг безпрецедентен фал от шефа на НС Цвета Караянчева. Тя напусна официалната реч на държавния глава. Докато той говори на връх Шипка, тя посети костницата там.  Причината била „нарушените препоръки на оперативния щаб по коронавируса”, според които честванията трябваше да бъдат отменени. Самата Караянчева каза, че е дошла на връх Шипка като обикновен гражданин. А коронавирус в България няма според същия Щаб.


Напомняме, че ден преди честванията Националният оперативен щаб срещу коронарируса препоръча отмяна на тържествата на Шипка. „Има тържества в Казанлък, две мероприятия в София, но за тях няма препоръка за отмяна. От спуснатите препоръки стана ясно, че щамът може да се прихване само по време на честванията навръх Шипка”, отбеляза шефът на  президентската администрация Димитър Стоянов.



„България направи принос в световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавирус. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и всякакви мероприятия на открито в столицата са позволени. Щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха”, посочи самият Радев в коментар за мерките на властта. „Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите”, подчерта президентът.


Радев пристигна в Шипченския манастир Рождество Христово, а след това поднесе цветя на връх Шипка и отправи приветствие по случай Националния празник на България.


"Каква ли щеше да бъде съдбата на България, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха. За тях дългът към паметта и подвига на опълченците на Шипка е свят и неотменим. Преди 142 години на тази дата България възкръсва след петвековното османско иго”,  каза държавният глава в речта си на Шипка, която националните медии подминаха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак