“Смятаме, че е възможно да паднат цените на храните у нас с 20-30%. Работим по законовите рамки, за да се случи това. Още тази седмица се надяваме да имаме готов сайт, за да можем да публикуваме данните”, посочи Стоянов.

Свързани новини

07.03.2023 15:34

Не е ясно защо БГ стоките са по-евтини в чужбина: МС

Видян 595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Категоричен съм, че служебното правителство не е обявило никаква война на търговските вериги”, заяви пред Nova министърът на икономиката Никола Стоянов. “Цените се качват необосновано много и никой не може да обясни защо”, коментира той. “Ние не сме разследващ орган, не сме прокуратура. Но ние искаме да изсветлим кое колко струва, кой колко печели”, подчерта министърът.


“След като започнаха българи от чужбина да ме заливат със снимки на стоки, които при тях са по-евтини отколкото  у нас, решихме да изискаме официална информация от търговските аташета. Вече правим сравнение на една и съща марка продукт, който се продава в една и съща верига в чужбина и у нас. Оказва се, че марка немско масло, което го има и в България, в чужбина е 40% по-евтино. В Румъния олиото е 2,65 лв. най-ниска цена. При яйцата е същото. Единствено в Австрия яйцата са по-скъпи от тези в България. В другите страни са 10-20% надолу цените. Странното е , че българското сирене, което пътува за чужбина и има повече разноски, там е по-евтино отколкото у нас”, изброи той.


“Смятаме, че е възможно да паднат цените на храните у нас с 20-30%. Работим по законовите рамки, за да се случи това. Още тази седмица се надяваме да имаме готов сайт, за да можем да публикуваме данните”, посочи Стоянов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец