Противно на британския фолклор, ЕС не забрани логото на короната върху чашите за бира, но то стана чисто символично.

Свързани новини

04.06.2022 08:06

Наздраве за брекзитърите! Обединеното кралство настоява за връщане на логото на короната върху чашите за бира

Видян 10902 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък британското правителство публикува ръководство, което да помогне на предприятията да върнат логото на короната отстрани на чашите за бира, което се определя като "ключов успех на Брекзит", съобщава Политико.




Короната украсява чашите за бира от 1698 г. насам и според изявлението е предназначена да информира пиещия, че въпросната чаша е достатъчно голяма, за да побере пълна пинта бира. Но благодарение на директива на ЕС от 2004 г. (въведена през 2006 г. ) се появи логото "CE", което се използва в целия ЕС. CE е съкращение от "conformité européenne" (европейско съответствие) в - спрете! - Френски език.




Противно на британския фолклор, ЕС не забрани логото на короната върху чашите за бира, но то стана чисто символично.


 


Според указанията, публикувани в чест на платинения юбилей на кралица Елизабет, короната ще остане чисто символична. "Символът "корона" не означава съответствие с каквито и да било правни изисквания. Това е декоративен знак, който напомня за британската история и традиции", се казва в документа.




Действителното, законово лого, гарантиращо съответствието на чашите, е доста скучен знак UKCA, британският еквивалент на CE. В Англия, Шотландия и Уелс чашите с маркировка "СЕ" ще се допускат до края на годината, но в Северна Ирландия все още ще се изисква европейското лого, тъй като правилата на ЕС за измерване се прилагат съгласно протокола на Северна Ирландия.


 


По време на новогодишната си реч миналата година министър-председателят Борис Джонсън заяви, че "възстановяването на печата на короната отстрани на чашите за бира" е "ключов успех на Брекзит", тъй като Обединеното кралство "намалява бюрокрацията и бюрокрацията на ЕС и възстановява здравия разум в правилника".




Правителството на Обединеното кралство също така започва консултации за реформа на мерките и теглилките, тъй като понастоящем британските предприятия са задължени да продават продуктите си предимно в метрични единици, а не в имперски единици като паунди и унции.


 


"Макар да смятаме, че плодовете и зеленчуците се продават на килограми, наследените от ЕС правила означават, че по закон трябва да ги продаваме на килограми", казва в изявлението си министърът на бизнеса Пол Скъли. "Днешната ни консултация ще помогне на магазините да обслужват клиентите си по начина, по който те искат. "




"Нито един избирател, никога, не е поискал това", написа в Туитър Алиша Кърнс, депутат от Консервативната партия, която заяви, че вече няма доверие на Джонсън. "Това не е свобода на Brexit. Това е глупост. "


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец