Свързани новини

08.07.2016 09:09

НАТО изпраща четири батальона на Източния фланг

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На срещата във Варшава държавните глави на страните-членки одобриха разполагането на четири батальона в Полша и Балтийските републики, създаването на бригада в Румъния, в която ще участва и България с до 400 войници на ротационен принцип, съобщава БНР.

На срещата е договорено водеща нация за Латвия да е Канада, Германия ще води батальона в Литва, САЩ в Полша, а Великобритания в Естония. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че това е само стъпка към по-голямо присъствие на изток. Той посочи и готовността на НАТО за командване на щита, чийто елементи са американските кораби "Испания", радарите в Турция и система за прихващане в Румъния.


  По-рано днес Европейският съюз и НАТО подписаха съвместна декларация за сътрудничество. Своите подписи под документа поставиха генералният секретар на Алианса - Йенс Столтенберг, председателят на Европейския съвет - Доналд Туск и председателят на Европейската комисия - Жан-Клод Юнкер.

Преди откриването на срещата на върха на НАТО в полската столица президентът на САЩ Барак Обама призова Европейския съюз да не води конфликтни преговори с Великобритания за излизането й от организацията.


На свой ред председателят на Европейската комисия увери, че преговорите за Брекзита няма да бъдат водени по враждебен начин.

Междувременно Великобритания потвърди днес, че няма намерение да излиза от Алианса.

НАТО ще продължи тясното си сътрудничество с Украйна и с Грузия като с партньори, но неизменен остава принципът за отворените врати в Алианса, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на днешната среща на лидерите на страните от НАТО във Варшава.

За Русия той заяви, че е неделима част от европейската безопасност. "Русия не трябва да бъде изолирана. Освен това, във връзка с увеличаването на военната активност в Европа и край нейните граници ние сме заинтересовани в съгласуването на правилата за взаимодействие с нея. Ние ще направим всичко необходимо, за да избегнем неразбиране и инциденти", каза Столтенберг.



Генералният секретар на алианса напомни, че Русия е най-големият съсед на НАТО и играе важна роля в света.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак