„Сигурен съм, че в една такава ситуация парламентът ще има много по-голяма власт да контролира президента, отколкото в момента контролира министър-председателя”, поясни Трифонов.

Свързани новини

11.02.2023 17:09

Най-вероятно ще участвам в изборите като водач на листа, но няма да стана министър: Слави

Видян 7719 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Има такъв народ” има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание. Това каза в интервю за БНР лидерът на партията Слави Трифонов. Той заяви, че най-вероятно ще участва в изборите лично като водач на листа. За нищо на света обаче не би станал министър.

Лидерът на ИТН обеща, че, ако партията му влезе в следващия парламент, ще направи всичко възможно той да е работещ такъв. Така той отговори и на въпроса дали би се коалирал с ГЕРБ, ако от това зависи съставянето на правителство. Трифонов не изключи нито една възможна коалиция в следващия парламент.

„Най-важното е да бъдем гарант за това, което ще се случи на референдума. Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем гарант, ако влезем в следващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те", поясни Трифонов.

Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той обясни, че така ще се контролират много по-адекватно властите в страната.

„Сигурен съм, че в една такава ситуация парламентът ще има много по-голяма власт да контролира президента, отколкото в момента контролира министър-председателя”, поясни Трифонов.

„Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си", допълни още лидерът на ИТН.

Трифонов заяви, че "изчегъртването" на ГЕРБ не се е случило, защото това не можеш да го направиш сам. „Продължаваме промяната" и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като поведение”, смята лидерът на „Има такъв народ”.

Той коментира и повдигнатите обвинения срещу длъжностни лица, включително енергийния министър в правителството на Кирил Петков от квотата на ИТН.

„Александър Николов е професионалист и аз му се доверявам”, категоричен бе Трифонов.

Според него тези обвинения ще отпаднат. Той смята, че този случай няма да се отрази на предизборната ситуация и това няма да има негативен ефект върху ИТН.

По казуса „Северна Македония” Слави Трифонов каза следното: „Хората се убедиха, че т.нар. македонци действат, само когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво правят. Това е много тъжно. Ако зависи от мен, ще направя всичко възможно да ги притисна”, каза той. Според него трябва да се наложи отново вето за влизането на РСМ в ЕС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец