Свързани новини

15.07.2021 13:07

Най-малко 1000 българи годишно заболяват от рак на работното си място

Видян 1324 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяка година най-малко 1000 трудещи се в България умират от рак, свързан с работата - това стана ясно на организирана от КНСБ конференция на тема „Да спрем рака на работното място“, предаде БНР. Президентът на синдиката Пламен Димитров обяви, че според международни проучвания близо 30 вида рак са свързани с работното място:


"В индустриалните страни тези заболявания са от 5 до 8% от общо регистрираните такива. По официални данни болните от рак в България са около 350 000 души общо, като всяка година се регистрират над 30 000 нови случая. Това означава, че поне 7000 българи, а ако вземам горната граница - 28 000 - са заболели от рак на работното място".
 
От днес КНСБ започва кампания за ограничаване на въздействието на вредни вещества върху работещите в предприятията от дейностите с повишен риск като металургията, леката промишленост, строителството, химията, селското стопанство и здравеопазването.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.07.2021 23:34

    те имат ли си идея, че ракът се причинява от ракови вируси, които се предават при интимен контакт - майка -бебе през плацента, хирург и стоматолог от раково болен опериран при рана на хирурга от инструментите , при сексуален контакт въпреки презервативите,заразени ваксини, околната среда има значение ако смъква имунитета на работещия при преумора, радиация. Раковият вирус може да си дреме в организма с години, но при силен имунитет да не може да се размножава подобно на вируса на варицелата - след време го кръщават херпес зостер , появяващ се при възрастни с нарушен имунитет. Ракът е заразна болест както всички вирусни, но много лекари и останалата популация не го знаят, въпреки предлаганите противоракови вирусни ваксини за сега с недоказан ефект

  • 001 Anonimen 15.07.2021 13:54

    Искате да кажете към 1000 са диагностицирани, иначе може и да се повече. Плашим се от рака, но има много по-скоропостижни заболявания - особено бактериалните инфекции.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци