Положителна тенденция е, че се увеличават учениците, които са запознати с настройките за поверителност – над 80%, 62% от децата споделят, че обсъждат с родителите си как да сърфират безопасно.

Свързани новини

10.01.2023 13:57

Над 50% от децата влизат в социални мрежи поне 5 пъти на ден

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 50% от децата влизат в социални мрежи поне пет пъти на ден. Това показва проучване на Държавната агенция за закрила на детето и Черноморска академия за сигурност проведено с 1273 ученици в шести, седми и осми клас на територията на община Варна, предаде БНР.

Освен използването на социални мрежи близо 70% от децата са в интернет пространството всекидневно между един и три часа. Почти 100% от децата сърфират през мобилен телефон.

Изследването показва, че 55% от учениците играят в мрежа с хора, които не познават. 66% са получавали покани за приятелство от непознати, 22% споделят, че поканите от непознати са за срещи на живо с тях. Към 21% от децата са отправяни предложения за подаръци от непознати. 34% познават хора с фалшиви профили в социалните мрежи. Същият процент анкетирани признават, че самите те са обиждали други деца онлайн.

Положителна тенденция е, че се увеличават учениците, които са запознати с настройките за поверителност – над 80%, 62% от децата споделят, че обсъждат с родителите си как да сърфират безопасно.

Близо 77% от децата ще се обърнат към родителите си, ако се почувстват застрашени или тормозени онлайн. 14% от запитаните са били жертви на кибертормоз, като 9% от тях споделят, че този вид тормоз продължава, въпреки че са сигнализирали компетентните институции.

Близо 90% от учениците разбират за тормоз в онлайн пространството публикуването на снимки и видеа, които могат да ги злепоставят. Половината от анкетираните деца прибавят към това и изнудване за нещо, както и разпространяване на слухове.

Повече от половината деца, участвали в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби