Продължава работата по подобряване на инфраструктурата

Свързани новини

05.09.2023 14:25

МВР да глобява нарушителите през хилядите общински камери за контрол на трафика: Шефът на СОС

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Искрени съболезнования на семейството на загиналото момче и на почернените родители, загубили своите деца.


 Институциите трябва да дадем категоричен отпор срещу всички тарикати, които си мислят, че няма държава и че правилата не важат за тях.


Трябва да е ясно, че наказанието е неизбежно и няма да им се размине. Не може да продължават с чувство за безнаказаност да тормозят гражданите и да са потенциални убийци на пътя.


 Едно от решенията, които ще имат безспорен дисциплиниращ ефект върху недобросъвестните шофьори, е да се даде възможност на МВР да глобява нарушителите през хилядите общински камери за контрол на трафика. От една година неуморно настоявам за това. Предложението на Националното сдружение на общините, което ГЕРБ внесе за обсъждане в два поредни парламента, вече е одобрено на първо четене от транспортна комисия.


Нужна е политическа воля, за да бъде окончателно прието от Народното събрание. Когато каузата е защита на живота и здравето на гражданите, политиката трябва да остане на заден план и да сме единни в решенията. Затова не бива след поредната трагедия всичко да остава постарому.


Продължава работата по подобряване на инфраструктурата. Но критично спешно е да се създадат условия за налагане на незабавен и адекватен контрол, защото няма маркировка или инфраструктура, която да спре пиян или дрогиран шофьор.


В столицата са засечени автомобили, движещи се с 224 километра в час на булевард “България” и с 217 километра в час на “Ботевградско шосе”. Това повече не може да продължава. Не бива черните рекорди по улиците на София да се превърнат в статистика. Нужни са обединени усилия на гражданите и институциите.


Благодаря на премиера, че прие предложението ми за формиране на работна група от съдии, прокурори и университетски преподаватели, които спешно да направят преглед на законодателството и да предложат по-строги санкции на народните представители.


 Благодаря на министъра на вътрешните работи за увеличения наличен състав за контрол по софийските улици. Но настояваме да бъде осигурен по-голям бюджет на МВР, за да бъдат назначени допълнителни полицаи в София.
Поклон и благодарност към родителите, превърнали личната си мъка в енергия, която дава заряд на обществената нетърпимост. Стига безнаказаност. Решителен отпор сега", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей