Кризистният щаб е с 6 работни групи

Свързани новини

10.03.2022 17:21

МС формира кризисния щаб за Украйна

Видян 984 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кризисен щаб към МС за конфликта в Украйна представи вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова. Това стана на 18-ия ден от старта на вълната и 15-ия на войната на 500 км. от нас.


 


Органът се състои от 6 работни групи и се ръководи от полковник Валери Рачев, който координира работата на всички институции. “Вече стартира и напълно обновеният Национален единен портал, където ще е налична цялата важна информация”, обяви вицепремиерът.


 


"Приехме решението за предоставяне на временна закрила, която е в съответствие с директивата на ЕС, която се активира за първи път в историята на Съюза. Временната закрила предвижда редица улеснения и форми на помощ за всички хора, напуснали Украйна”, посочи Константинова.


 


От петък на граничните пунктове гражданите, които влизат от бившата съветска република и желаят временна закрила, ще получават документ, с който да пребивават легитимно в България. Този документ им дава права и задължения - ще получат достъп до пазара на труда, до здравната и образователната ни система, както и социална подкрепа. “Те ще имат задължението да спазват законите на страната", обясни вицепремиерът.


 


Напомняме, че  те лицата, които пристигат у нас от Украйна имат право на помощ за настаняване, изхранване в общ размер на 40 лева дневно без ДДС. (или общо 48 лв.)


 


“Над 45 000 лекарства и медицински консумативи от спешна необходимост бяха изпратени на Украйна. Над 3 млн. лева дарения са събрани от неправителствения сектор, тонове дрехи и храна се раздават на пристигналите”, отчете Константинова.


Виж видео тук!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева