Лин Трейси

Свързани новини

07.03.2024 14:46

Москва заплаши посланика на САЩ с експулсиране на служители заради "антируски" НПО-та

Видян 465 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американски дипломати, работещи в Русия, които се опитват да работят с определени неправителствени организации (НПО), посочени от Москва като нежелани, могат да бъдат експулсирани от страната, съобщи Министерството на външните работи на посланик Лин Трейси в четвъртък.


Американската посланичка беше извикана от министерството, за да я уведоми за променения правен статут на три организации, които имат подкрепата на ръководеното от нея посолство, се казва в изявлението. Русия твърди, че тези неправителствени организации работят по "проекти с антируски характер, които имат за цел да вербуват "агенти на влияние" под прикритието на образователен и културен обмен".


На посланик Трейси е връчена официална нота, в която се изисква посолството на Вашингтон да прекъсне всички връзки с тези забранени групи. Наред с други неща, неговият уебсайт и социалните медии трябва да премахнат всички споменавания на трите.


В изявлението се подчертава, че Москва ще предприеме действия за предотвратяване на "всякакви подривни действия и разпространение на дезинформация", включително обявяване на служителите на посолството за персона нон грата, ако те нарушат руския закон.


На организация, която се счита за "нежелана" в Русия, се спират много от правата. Тя не може да открива офиси в страната или да използва финансовата ѝ система и не може да публикува нищо под името си. На физическите и юридическите лица се забранява да правят какъвто и да е бизнес с такива групи в която и да е руска юрисдикция.


Списъкът на нежеланите организации се води от Министерството на правосъдието. Настоящата версия на неговия уебсайт съдържа 146 позиции и за последен път е актуализирана в средата на февруари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог