Свързани новини

12.11.2014 11:04

Министър Танева откри Осмата работна среща на министрите на земеделието от Югоизточна Европа

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Земеделието е стратегически отрасъл за страните от Югоизточна Европа и България може да бъде полезна със споделянето на опита си, защото вече сме минали през няколко етапа от развитието на селското стопанство". Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на Осмата работна среща на министрите на земеделието от Югоизточна Европа, която се провежда в София. "Нашите страни имат много допирни точки и съм убедена, че ще успеем да формулираме общи приоритети, които заедно да отстояваме", уточни министър Танева.


Тя припомни, че Общата селскостопанска политика в програмен период 2014-2020 е по-гъвкава и дава възможност за повече национални решения според спецификите на отделните държави. "Трябва да правим такава политика, която да е отворена към реалните проблеми както на земеделието, така и на селските райони. Имаме много възможности за сътрудничество между държавите в региона и трябва да ги използваме, включително за осигуряване на пазар за селскостопанската продукция", добави министър Танева.


След днешната среща България става ротационен председател на Постоянната работна група за регионално развитие на селските райони на страните от Югоизточна Европа. В следващата една година страната ни ще инициира и ръководи редица срещи на високо ниво с представители на ЕК и международни организации, на които да се дискутират актуални проблеми в развитието на земеделието и селските райони в Югоизточна Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион