Министър Тагарев се срещна с посланиците

Свързани новини

07.07.2023 16:37

Министър Тагарев се срещна с посланиците на страните от Европейския съюз

Видян 445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланиците от страните-членки на Европейския съюз, организирана с любезното домакинство на посланика на Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко.

Многократно беше подчертано, че срещата се провежда непосредствено след историческото посещение на президента на Украйна Зеленски в София и броени дни преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Министър Тагарев благодари на посланик Поланко за поканата и подчерта, че Кралство Испания е сред стратегическите ни европейските партньори в областта на сигурността и отбраната. Той приветства старта на Испанското председателство на ЕС и пожела успех при изпълнението на заложените приоритети за следващите шест месеца.

Във фокуса на дискусията бяха въпроси, касаещи на първо място европейската сигурност и мерките за увеличаване на производствения капацитет на европейската отбранителна индустрия. Сред другите обсъждани теми бяха българската позиция и решенията, които предстои да бъдат взети на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, заплахите за сигурността в Черноморския регион, приоритетните проекти за модернизация на въоръжените ни сили, значимата роля на стратегическите комуникации, ситуацията в Украйна, и мерките от различен характер, с които страните членки подпомагат усилията на страната да освободи окупираните територии, както и необходимите бъдещи действия за следвоенното й възстановяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2023 15:42

    наследниците на трите хиляди русенски баламурници, които отишли на летището да посрещат извънземни деветдесетте години по указания на местен екстрасенс, сега цвърчат от щастие и радост, че видяли зеленото гущерче милиардерче от украйна и са готови да ни набутат във война, за да му доставят удоволствие

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни