Свързани новини

27.11.2020 13:07

Министър Димитров отправи безпочвени обвинения: Танева

Видян 3013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър Димитров отправи безпочвени обвинения от парламентарната трибуна в началото на пленарното заседание, последно проведохме разговор в понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникация и това да става чак през пленарна зала. Когато за първи път разбрах, че той е проболедувал COVID, беше наистина разстроен, проведохме много дълъг разговор може би над 50 минути. Беше много афектиран в началото - в чисто човешки план, за заболяването и за грижите по възстановянето му.


Това каза земеделският министър Десислава Танева в парламента, след като поиска да даде изявление във връзка с твърденията на министърът на околната среда и водите Емил Димитров за проблемите във водния сектор и предстояща криза в Бургас, предаде 24 часа. Тя посочи, че разговорът е бил инииран от нея, тъй като има 4 теми, които стоят нерешени в МОСВ, след разговора все пак са имали обща визия и допълни, че е изключително изненадана от това, което министърът съобщи в началото на пленарното заседание.


Танева подчерта, че МОСВ и МЗХФ имат много общи теми и и двете министерства, и експертите по отделните дирекции, винаги са участвали в работни групи, когато се решават въпросите. "Тази колаборация стана много по-тясна, когато се подготвя новата програма, когато трябва да се изпълни целите на зелената сделка и когато има много по-амбициозни екологични амбиции.", каза тя.


По повод твърденията за непредставени схеми на Напоителни системи на язовири, министър Танева посочи, че директорката на Напоителни системи я е уверила, че още преди 20 дни са предоставени въпросните схеми.


"Кметът на Бургас ми се обади преди доста време с молба да предоставим налична архивна документация за друг язовир с тенденцията дали той може да бъде ползван за осигуряване на питейна вода.", допълни още Танева в отговор на твърденията на екоминистъра, че кметът на Бургас към момента заема позицията само на зрител.


"По отношение на твърденията на министъра на околната среда и водите, че се води война с МРРБ, за първи път чух такава теза. По принцип земеделското министерство винаги има по-скоро различна визия с МОСВ, но не и с МРРБ. Има решение и доклад от оперативно заседание на Министерски съвет, в което земеделското министерство е подкрепило вариант за решение по оношение на водоснабдяването на Бургас, така че всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено.", категорична беше Танева.



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог