Свързани новини

27.11.2020 10:31

Ревизоро: Няма вода и край с туризма около Бургас, виновен е кметът Николов

Видян 4703 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Министърът в кабинета на ГЕРБ Емил Димитров Ревизоро от парламентарната трибуна разтърси страната, като обяви, че най-голяма област в България - Бургас, ще остане без вода от месец май 2021 г. Причините, които изтъкна той и са свързани само с властимащи лица, са умишлена безстопанственост, престъпни деяния, защитаване и обслужване на частни и корпоративни интереси.
Ревизоро посочи, че е уведомил преди месеци кмета на Бургас и зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ Димитър Николов за предстоящата водна криза, но от негова страна имало пълна пасивност, за това предупреди още преди 3 дена 19 минути. Допълни, че е уведомен и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, но нищо след това не е последвало и от негова страна.
Бургас ще се превърне във втори Перник заради задаващото се безводие, алармира екоминистърът. Той обвини и колежките си- министри на земеделието и регионалното развитие за саботаж.
    „Освен прочутата Поморийска кал и луга, жителите и гостите, ако имат тогава все още, ще опитат от този момент и неизвестната Камчийска кал.  Ще сложим салове в язовира, ще точим вода, ще чистим и ще пращаме на Бургас“, вметна ирончно Димитров.
Той подчерта, че от януари досега МОСВ пише отчети, графици, пращат се информации, проведени са два консултативни съвета по водите. Въпреки това нищо не се е случило до момента.
    „Нищо, нула, няма един забит пирон, един метър тръбопровод, един издаден документ“, каза Димитров.
     Министърът добави, че още през лятото е призовавал да се започне работата.
   „Областни ръководства, кметове, партиен елит – никой! Този проблем не съществува. Единственият, който е поел отношение е само Валери Симеонов. Цяло лято чакам един ПиАр да реши кога ще е подходящият момент за първа копка. Така и не реши. От месец май три пъти ходим на язовира за първа копка, за първа схема – нищо. България се управлява от пиарите“, коментира Димитров.
Причината, която той изтъкна, е „война“ между МЗХ и МРРБ. Язовирите, които да се включат като резервни (Порой и Ахелой – б.а.), са към земеделското министерство, които не си ги давали. А регионалното не можело да почне да извършва строителни дейности.
„Ще допуснем Южното Черноморие да стане залог на корпоративен интерес – кой да владее язовира, кой да си пробутва фирма и да усвоява пари“, коментира Димитров.
Той обвини директно кмета на Бургас, че заемал само място на зрител в тази ситуация. Предложението му за строеж на нов язовир няма как да спаси бързо кризата, а станцията за обезсоляване на морска вода е трудно приложима и ще оскъпи много водата, подчертава БНР. 


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Така ли почва операция падане на ББ3 до 8.12 ???


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 къде са милионите 29.11.2020 12:58

    Поредният цирк режисиран от Мутрата, който след отпускане на стотици изчезнали милиони за водната криза си остава главния виновник за ситуацията

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 27.11.2020 17:29

    Да вземем да върнем соца за 5 години, колкото да се ремонтират язовирите, да се направят нови и да се възстановят напоителните системи и затвора в Белене, а после ПАК - 40-50 години „демокрация“, крадене и пазарна икономика, следвани от 5 години соц !!!

  • 001 майстор хореограф 27.11.2020 10:50

    Криза ли, а защо взехте 1 милиард от залъка на бедния ви народ за холдинг, къде отидоха парите?! Къде отидоха 32 милиона, които Лиляна Павлова опоска за Перник, колко милиони се отпускат за язовири и изчезват някъде....а водата непрекъснато поскъпва, въпреки, че все я няма...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни