Свързани новини

15.05.2013 15:18

Местан: Избирам Орешарски пред Борисов

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако изборите се проведени нормално, чисто - сме изправени пред класическа политическа ситуация, в която имаме победител на изборите, макар и с малко. В конкретния случай победителят не е победител. Такъв коментар направи в ефира на БНТ лидерът на ДПС Лютви Местан за резултатите от парламентарните избори, проведени на 12 май. „ГЕРБ са в тотална, заслужена изолация и верният прочит на вота на българския гражданин предполага да се търси съставяне на правителство извън управлявалото до момента мнозинство", посочи Местан.


За спечелените преди 4 години избори от партията на Борисов, Местан призна: „Аз съм убеден, че голяма част от този вот през 2009 г. беше искрен". Той обаче противопостави на тогавашния резултат сегашния вот, за който коментира: „Структурата на 1 млн. гласа за ГЕРБ е много интересна - немалка част вече се дължи на властовите зависимости". ГЕРБ са първата партия след 1997 г., която реализира тотална чистка на всички кадри. Чистката на ГЕРБ засегна цялата хоризонтала и вертикала на държавното управление, обясни лидерът на ДПС.


 „Ние избираме правителство на интелекта пред правителство на интуитивното начало", категоричен бе той. Местан посочи, че първият мандат за съставяне на правителство ще бъде получен от ГЕРБ и най-вероятно пред нас ще бъде изправена фигурата на Борисов - но по думите му той вече има излъчване от миналото. От другата страна имаме Пламен Орешарски. Аз избирам интелекта пред интуицията, избирам първото лице множественото число, което е в устата на Орешарски, който казва „ние", пред първото единствено на Борисов, коментира лидерът на ДПС и припомни думите на експремиера: „Аз ви направих детските градини, аз ви построих магистралите, аз ви направих метрото". "Избирам емоционалната зрялост, рациото на Орешарски, пред егото", категоричен бе Лютви Местан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог