Жената е транспортирана до Университетската болница "Д-р Георги Странски" в много тежко състояние - септичен шок. Въпреки положените усилия тя умира на 9 февруари. Назначена е медицинска експертиза.

Свързани новини

16.02.2023 13:32

Медицински надзор проверява случая с починали родилка и бебе от Луковит

Видян 453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От изпълнителната агенция "Медицински надзор" започват проверка по случая с починалите родилка и бебе от Луковит.

От ведомството съобщиха, че са се самосезирали във връзка с репортажа на бТВ, според който новороденото отказало да се храни и е било транспортирано до спешния център в Червен бряг и след това до спешния център в Луковит. Починало е в линейка, на път за болницата в Ловеч.

Майката, която е на 23 години, също се влошила, била е закарана до Луковит, след това била върната в болницата в Бяла Слатина. Починала е в университетската болница в Плевен, четири дни след бебето.

От изпълнителната агенция "Медицински надзор" уточниха за "Хоризонт", че ще направят проверка на всички лечебни заведения, свързани със случая, при който починаха 23-годишна родилка от Луковит и новороденото ѝ момиченце.

Окръжната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство и води разследване за смъртта на бебе на 10 дни, което е починало в линейката по път от Луковит към Ловеч.

Бебето е родено в АГ отделението на болницата в Бяла Слатина. Оттам е било изписано. На 5 февруари здравословното състояние на детето се влошава и близките му отиват в спешната помощ в Луковит. Оттам са поискали оборудвана линейка от Ловеч и някъде по обяд на път от Луковит за Ловеч бебето е починало в линейката.

Зам.-директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч д-р Силвия Моева, предаде БНР:

"Детето е било прегледано в Луковит, тръгнали са за Ловеч и детето почива по пътя. Грешки в действията на екипите категорично няма. И са действали спрямо законовите разпоредби."

Моева уточни, че починалото бебе е било на 10 дни, но не може да дава повече информация, тъй като е образувано досъдебно производство.

От Окръжната прокуратура в Ловеч съобщиха, че разследването на случая продължава. Направена е аутопсия, но едва след приключване на съдебно-медицинските експертизи ще станат ясни причините за смъртта на бебето.

Четири дни по-късно е починала и майка му, но в болница в Плевен.

В Плевен е образувано досъдебно производство за евентуална лекарска грешка след смъртта на 23-годишна родилка.

Жената е транспортирана до Университетската болница "Д-р Георги Странски" в много тежко състояние - септичен шок. Въпреки положените усилия тя умира на 9 февруари. Назначена е медицинска експертиза.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион