Свързани новини

30.10.2019 15:00

Манолова държеше ромския вот в Кюстендил и контролирания около Ковачки, разказват в града й

Видян 2856 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „На местните избори в Кюстендил през 2007 г. изгасиха тока, точно като се мръкна към 6 часа. Мая беше в ромската махала. Тази „политтехнология“ се използваше по нашия край на избори, за да се изпразват урните от едни и да се слагат други бюлетини. Проблемът беше, че нямаше как да се навакса разликата от над 4000 гласа на синия кандидат за нейния червен с 2000 ромски вота. Така победата й от над 40% на евроизборите в областта същата година й остана единствена – първа и последна. Едва ли без подкрепата на Ковачки, чиито миньори в Бобовдол цяла България видя как ги мотивират да гласуват за нея и листата й за депутат по Орешарско време.



Кантората й в Кюстендил обслужваше фирмите около него. Ковачки, дето го бяха обвинили за стотици милиони лева укрити данъци. С него или без него – те си знаят, пак я биха на избори всички следващи пъти - от местните през 2007 г. до излизането й от БСП, а за предишните – 2005 и 2006 г. няма заслуга – шеф на червените в Кюстендил си беше Иво Атанасов. Той пръв предупреди, че тя не става, защото първо него предаде, след като я направи човек и я вкара в политиката.Спретна му преврат, понеже най-близката й приятелка беше Иренка – секретарката на Станишев, също кюстендилка. Но кой да го слуша.



И на Сергей Станишев измени, като подари победата на ГЕРБ през 2009 г. с въвеждането на мажоритарен вот по области – Борисов ги взе и вместо 90, направи 107 депутати. Тогава го предаде по волята на Първанов, на учредяването на чието АБВ после се изтапани и едва не я изритаха още тогава от БСП. Знаем си я от малка, градът ни не е голям“, разказва пряк очевидец на процесите в Кюстендил от мястото на събитието.



Иначе и по телевизията сме гледали позорното видео с мотивирането на миньорите от Бобов дол, на които от месеци не плащаха заплати, да гласуват за Мая като кандидат на БСП за депутат. Сега всеки може да го види в интернет.


 



„После от нейно име да говорят за контролиран вот – доста е забавно“, смеят се кюстендилци.



Източник от щаба на Манолова съобщи за интензивни срещи на кандидатката за кмет с ромски барони през последните дни. Дали са си говорили за гражданската промяна или сега е дошъл кеш за тях? Нямаме контакт с подобни личности, за да ги запитаме.



Хубаво е Манолова да знае, че София - този град, който явно не е опознала за 14 години живот в него, не е Кюстендил.

















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева