13.06.2022 14:06

Манипулация е, че падането на това правителство е национална катастрофа: Кутев

Видян 2114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият говорител на служебния кабинет "Янев" - Антон Кутев, сега съветник на президента, коментира, че няма нищо страшно в това един кабинет да бъде сменен от друг. Той нарече опит за манипулация твърдението, че страната ще остане без кабинет и за това е виновен Слави Трифонов и ИТН.


Повод за коментара му стана интервюто на Слави Трифонов пред главния редактор на Дарик радио, което беше излъчвано по радиото, във Фейсбук и по телевизия 7/8.


"Вчера, Константин Вълков над 10 пъти повтори, че благодарение на Слави, България няма правителство. А това е абсолютно невярно. Конституцията на България гарантира, че във всеки един момент, България има правителство, редовно или служебно. Редовното може да бъде коалиционно, експертно, целево или друго. Но правителство не може да няма. Понякога може да няма парламент, но правителство винаги има!", написа в профила си във Фейсбук Кутев.


"Което означава, че някой се опитва да ни изманипулира, че падането на това правителство ще се превърне в национална катастрофа. Еми не е така. Когато падне това правителство, ще дойде друго, по реда, подробно описан в Конституцията на България", припомня политикът.


"Изборът на правителство е право на българските граждани и Конституцията е предвидила ясен механизъм за изявяване на волята на гражданите. Падането на всяко правителство е част от този механизъм и не създава опасност за държавността", успокоява още Кутев.


И посочва, че за държавата е много по-рисково да бъде управлявана аматьорски, вместо да се смени властта.


"Опасност за държавността може да създаде управлението, когато е грешно насочено или аматьорско, но падането на което и да е правителство е регламентирана част от политическия процес", предупреждава още Антон Кутев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак