Василев отрече правителството да обмисля увеличение на дълга на 50 млрд. лв

Свързани новини

06.06.2022 16:46

Май вече използваме втечнения US газ: Василев

Видян 1905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Доколкото знам танкерите с американския втечнен газ се разтоварват в момента и си ползваме газа от там", заяви пред Nova вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.


 


"Дебат, който е по-разгорещен. Ако може да има малко по-малко разгорещени спорове и конструктивизъм, би било добре, но е по-добре да има такива, отколкото никакви", категоричен е министърът”, коментира той във връзка със спречкването между депутата от Продължаваме Промяната (ПП) Искрен Митев и шефа на Възраждане Костадин Костадинов.


 


"Това не е ситуация на ПП, а на България и на целия български народ”, посочи Василев по въпроса за Република Северна Македония (РСМ). „Много дълго време ние сме си мълчали по този въпрос, за разлика от Гърция, която 20 г. казваше, че има проблем. Проблем има. Това е истината и това не може да се замете под килима”, подчерта той.
"Има постоянно питане докъде сме стигнали.


 


Това не е натиск на принципа, че ако не направим това, ще се случи нещо друго. Няма такъв тип натиск. Това, което идва в Европа, е: "Разберете се с РСМ, за да се отпуши процесът. За мен първата стъпка в това е, че не България трябва да се разбере с Македония, а ЕС трябва да се разбере с нея – т.е. ЕС да приеме поне отчасти българската позиция", завъртя мисълта си министърът.


 


Василев отрече правителството да обмисля увеличение на дълга на 50 млрд. лв., въпреки че в публикувания сметко-план на Василев и МФ залегналите до 25 г. заеми се качват до 54 млрд. лв.  "Важно е да се каже, тъй като г-н Борисов много спекулира с него, че към момента дългът е с 2 млрд. лева по-нисък от този към 31 декември", отчете той.




Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни