Руски военнопленници се редят на опашка в център за задържане на неразкрито място в Лвовска област, Западна Украйна, 03 август 2023 г. Русия и Украйна се обвиняват взаимно в малтретиране и лошо отношение към своите военнопленници, което предизвиква разследване на ООН в началото на 2023 г. (Снимка: EPA-EFE / Vitali Nosach)

Свързани новини

05.09.2023 16:16

Куба разкри руски канал за трафик на хора с цел набиране на военнослужещи

Видян 825 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кубинското правителство е разкрило руска операция за трафик на хора, използвана за въвличане на кубинци във войната срещу Украйна, съобщиха кубинските власти, предаде европейското издание на Politico.

"Министерството на вътрешните работи е разкрило и работи за неутрализирането и разбиването на мрежа за трафик на хора, действаща от Русия, с цел включване на кубински граждани, живеещи там, и дори някои от Куба, във военните сили, участващи във военните операции в Украйна", заяви кубинското министерство на външните работи.

Властите предприемат правни действия срещу трафикантите, заяви във вторник министърът на външните работи Бруно Родригес в X (бивш Twitter).

Куба осъди рекета за набиране на военнослужещи, като подчерта, че страната "не е част от военния конфликт в Украйна" и че не иска да изглежда "съучастник в тези действия".

Русия и Куба имат обща история на комунизма и в миналото са били съюзници. През юли Куба бе подложена на обстрел за предполагаемо изпълнение на заповеди от Русия, след като страната се противопостави категорично на определени формулировки, осъждащи Русия, в съвместното изявление на ЕС и Латинска Америка относно агресията на Москва в Украйна.

Кремъл се бори за нови военнослужещи, като през юли повиши възрастта за призоваване в армията на 30 години.


На снимката: Руски военнопленници се редят на опашка в център за задържане на неразкрито място в Лвовска област, Западна Украйна, 03 август 2023 г. Русия и Украйна се обвиняват взаимно в малтретиране и лошо отношение към своите военнопленници, което предизвиква разследване на ООН в началото на 2023 г. (Снимка: EPA-EFE / Vitali Nosach)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое