Kwon Do-hyeong, известен още като Do Kwon

Свързани новини

21.06.2023 09:30

Криптобеглецът Do Kwon е осъден на четири месеца в Черна гора

Видян 4226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Kwon Do-hyeong, известен още като Do Kwon, опозореният бивш криптобос, който е издирван в САЩ и Южна Корея по обвинения в измама и други, е осъден на четири месеца затвор в Черна гора, предаде CNN.

Съдът в южноевропейската държава осъди До Куон и друг южнокорейски гражданин, Хан Чанг-Джун, в понеделник на четири месеца зад решетките, след като бяха признати за виновни за фалшифициране на документи, съобщи говорител на Основния съд в Подгорица пред CNN. Според Ройтерс Хан преди това е бил финансов директор на Terraform Labs - блокчейн платформа, основана от Квон.

Двамата мъже бяха арестувани в края на март, докато се опитваха да се качат на полет от Подгорица, столицата на Черна гора, до Дубай.

Властите намериха и конфискуваха два костарикански паспорта, два белгийски паспорта и две лични карти на бившите криптомениджъри.

В присъдите им са включени 85-те дни, които са прекарали в ареста, се казва в изявление на съда.

Terraform Labs стоеше зад стабилната монета TerraUSD и сестринската ѝ монета Luna. Двете монети загубиха стойността си за няколко дни през май 2022 г., като изтриха около 40 млрд. долара от криптопазара и предизвикаха паника в целия сектор.

През февруари Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обвини Квон и неговата компания в измама на инвеститорите, като заяви, че той е подвел инвеститорите относно стабилността на TerraUSD.

Квон е обвинен и в измама в Южна Корея, както и в нарушения на закона за капиталовите пазари на страната. През октомври той заяви, че не вярва, че обвиненията са основателни, и заяви, че те са "политически мотивирани".

През декември прокурорите в Сеул заявиха пред CNN, че се смята, че криптобосът се укрива в Сърбия. Квон многократно е заявявал в Twitter, че не е "в бягство", но отказва да разкрие местонахождението си, позовавайки се на опасения за личната си сигурност.

Съдът в Подгорица заяви в понеделник, че присъдата ще бъде написана и връчена на Квон и Хан в рамките на следващите 30 дни. Мъжете ще могат да обжалват решението на съда в рамките на осем дни от получаването на писмото.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева