Георги Георгиев

Свързани новини

22.02.2024 09:25

Кметът струва на столичани по 90 хил. лева щети на ден: Бившият шеф на СОС

Видян 1031 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че кметът Васил Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева на ден.

"Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева", твърди настоящият общински съветник, избран от ГЕРБ-СДС.

В пост в социалните мрежи Георгиев пише, че само за три месеца управление - кметът на София е успял да изгуби 6 милиона лева безвъзмездни европейски средства. Те са били по проект за междублокови пространства до 31 декември.

"Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година", пише той.

Други 3 млн. щети са били нанесени и от поскъпването на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари, а тези пари сега се плащали от родителите на 64 000 ученици и студенти.

"Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи - проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев", настоява Георгиев.

"3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни", заключава общинарят.


А днес се очаква Столичният общински съвет повторно да избира заместник-председатели, членове и председатели на комисии. Решенията трябва да бъдат прегласувани, тъй като областният управител на София Вяра Тодева ги върна за преразглеждане, тай като нарушавали закона.


ГЕРБ-СДС, ИТН, Коалиция "БСП за България" вече пискаха оставката на Тодева, но та отсече, че няма да я подаде.


СОС ще избира зам.-председатели за втори път.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец