Президентът на Русия Владимир Путин и Председателят на КНР Си Дзинпин приеха Съвместно заявление на Руската Федерация и Китайската Народна Република „за международните отношения, влизащи в нова епоха, и глобалното устойчиво развитие”.

Свързани новини

07.02.2022 09:23

Китай и Русия заедно срещу Украйна в НАТО и доминация на САЩ: Декларацията на Путин и Си

Видян 2415 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 4 февруари, преди да открият заедно зимните олимпийски игри в Пекин, Президентът на Русия Владимир Путин и Председателят на КНР Си Дзинпин приеха Съвместно заявление на Руската Федерация и Китайската Народна Република „за международните отношения, влизащи в нова епоха, и глобалното устойчиво развитие”.


 


Най-важният акцент в него:


 


"Страните смятат, че отделни държави, военно-политически съюзи или коалиции целят да получат пряко или индиректно едностранно военно надмощие за сметка на сигурността на другите, включително чрез недобросъвестна конкуренция, засилват геополитическото съперничество, разпалват антагонизъм и конфронтация, сериозно подкопават реда в областта на международната сигурност и глобалната стратегическа стабилност.


 


 Страните се изказват срещу по-нататъшно разширяване на НАТО, призовават Северноатлантическия алианс да се откаже от идеологизираните подходи от "студената война", да уважава суверенитета, сигурността и интересите на други страни, многообразието на цивилизационните и културно-историческите им начини на живот, да се отнасят обективно и справедливо към мирното развитие на другите държави.


 


Страните се изказват срещу формирането в Азиатско-тихоокеанския регион на затворени блокови структури и лагери, които се противопоставят един срещу друг, остават много внимателни спрямо негативното влияние върху мира и стабилността в този регион на индо-тихоокеанската стратегия на САЩ.


 


Русия и Китай полагат последователни усилия в интересите на изграждане на система за сигурност в Азиатско-тихоокеанския регион въз основа на равнопоставеност, отвореност и инклузивност, която да не е насочена срещу трети страни и да осигурява мир, стабилност и процъфтяване".


 


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей